Panowie i panie
Pacjent T4 2.4 AAB. Chcę wymienić włącznik termiczny https://t4-wiki.de/wiki/Schalter_F18_(T ... C3%BCfter) czyli ten co siedzi w chłodnicy. Tam wg wiki powinna być uszczelka, obecnie mam tam nałożone duże ilości silikonu przez poprzedniego właściciela i na silikon jest wkręcony ów włącznik/czujnik.
Wg wiki symbol uszczelki to N0438083
Gdzie kupić tą motyla stopa uszczelkę ? próbowałem już dopasować różne oringi i inne podkładki ale wszystko cieknie.
Uszczelka włącznika termicznego wentylatorów
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
vadek
- Początkujący T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 2,4D
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Uszczelka włącznika termicznego wentylatorów
Ostatnio zmieniony 28 maja 2018, 5:47 przez vadek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Uszczelka włącznika termicznego wentylatorów
Tam nie ma żadnej uszczelki, jak już taki masz problem to wkręć na taśmę teflonową
-
vadek
- Początkujący T4
- 8
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4 2,4D
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Uszczelka włącznika termicznego wentylatorów
Wg wiki jest uszczelka , której symbol podałem wyżej i jeszcze stoi (na tyle na ile google translator tłumaczy) aby ją za każdym razem wymienić. Dlatego szukam takowej, nie próbowałem wkręcać bez, natomiast z innymi niedopasowanymi do końca oringami ciekło jak wściekłe.
Mówisz że jak nie dam tam żadnej uszczelki to nie będzie ciekło spod tego termowłącznika ?
Mówisz że jak nie dam tam żadnej uszczelki to nie będzie ciekło spod tego termowłącznika ?