Pomóżcie Koledzy, jeśli znacie temat.
Kupiłem niedawno T4, który jeździł w szwedzkim wojsku, od 4 lat jest w Polsce. To model 1998 (prod. 1997). Jako że to rynek skandynawski, światła uruchamiają się automatycznie wraz z zapłonem. Nie pasuje mi to, chciałbym, by działały "normalnie", po europejsku. Człowiek, który miał go dotąd, dorobił tam jakiś hebelek, ale mi to nie pasuje za bardzo, bo on nie wpływa na podświetlenie dechy no i wyłączę, potem zapomnę i jeżdżę bez świateł. Chciałem to zrobić jak fabryka. Co trzeba wymienić / przepiąć, by instalacja była taka, jak "normalna", europejska?
Światła uruchamiane z zapłonem - wersja skandynawska
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Re: Światła uruchamiane z zapłonem - wersja skandynawska
Wersje skandynawskie miały tak w oryginale zrobione. Żółty kabelek z pinu tfl do wtyczki za skrzynka bezpieczników. Fajna sprawa wg mnie.
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=2224&start=20
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=2224&start=20
-
Perła
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 Lang 1998
- podziekowal za post: 27 razy
- Kontakt:
Fajna, jak akumulator dobry i silnik działa jak należy. Jak któryś warunek nie spełniony, to każdy odbiornik elektryczny jest tym jednym za dużo :)
Czyli żebym dobrze zrozumiał - wyciągam skrzynkę bezpieczników, odpinam kabelek żółty i zostawiam odpięty luzem i załatwione?
Czyli żebym dobrze zrozumiał - wyciągam skrzynkę bezpieczników, odpinam kabelek żółty i zostawiam odpięty luzem i załatwione?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Patrick podpowiedział, reszta jest opisana na forum. Na przyszłość proszę zacząć od użycia wyszukiwarki.
Zamykam.
Zamykam.