Mocne stukanie na zimnym silniku 1.9td
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pawel1162
- Nowy T4
- 8
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Mocne stukanie na zimnym silniku 1.9td
Witam panowie , nw czy te auta tak mają czy też nie mam transportera 1.9td po generalce silnika którą sam robiłem osobiście nowa głowica ze sklepu , zawory nowe , nowy rozrząd , nowe popychacze , rozrząd sprawdzany 3 razy , i problem jest taki odpalam zimny silnik wali coś tak jak młotem o młot wszystko się trzęsie po 30 sek słychać już tylko kle kle kle według mnie normalne chodzi po 30 sek
Czego nie robiłem , nie ustawiałem pompy od czujnika tylko tak aby odpalał jak nalepiej nie sprawdzałem pompy ani wtryskiwaczy
Może ktoś mi podpowie
Czego nie robiłem , nie ustawiałem pompy od czujnika tylko tak aby odpalał jak nalepiej nie sprawdzałem pompy ani wtryskiwaczy
Może ktoś mi podpowie
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Mocne stukanie na zimnym silniku 1.9td
Nagraj coś. Jak ustawiałeś rozrząd?
Pompę warto na zegar ustawić no i wyciągać przyspieszacz przy odpalaniu jak zimny.
Pompę warto na zegar ustawić no i wyciągać przyspieszacz przy odpalaniu jak zimny.
-
Mariano3212
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Oj na pewno już go dopracował. To było trzy miechy temu. Popatrz na datę ostatniego postu.Mariano3212 pisze:Witam , wydaję się że trzeba dopracować kąt wtrysku
-
pawel1162
- Nowy T4
- 8
- Tematy: 1
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Witam panowie no fakt byłem zarejestrowany na innym forum bo tu nie mogłem długo dostać odpowiedzi , owszem macie racje okazało się że był zły kąt wtrysku został ustawiony , silnik ma troszkę wysokie obroty ale nie tykam bo pali mało 8l na 100 w trybie mieszanym :)
-
hdi
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
odkopie temat
Mowa o ABL
Jaki powinna być ustawiona pompa wtryskowa? wg książki 0,8 ... ustawiłem tak i bez przyśpieszacza niezapala , po przestawieniu na 0,9 już odpala ale przerywa przez chwile, nie jest to wina zapowietrzania się bo na przyśpieszaczu tego nie ma. W internetach piszą że taki silnik w golfie powinien być ustawiony na 0,9 . Jaka powinna być prawidłowa wartość? przestawić na 1,0 ? nie słychać żeby jakoś twardo pracował
Mowa o ABL
Jaki powinna być ustawiona pompa wtryskowa? wg książki 0,8 ... ustawiłem tak i bez przyśpieszacza niezapala , po przestawieniu na 0,9 już odpala ale przerywa przez chwile, nie jest to wina zapowietrzania się bo na przyśpieszaczu tego nie ma. W internetach piszą że taki silnik w golfie powinien być ustawiony na 0,9 . Jaka powinna być prawidłowa wartość? przestawić na 1,0 ? nie słychać żeby jakoś twardo pracował