Wymiana wtryskiwacz w VR6
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Wymiana wtryskiwacz w VR6
Padł mi wtryskiwacz i przymierzam się do jego wymiany. Największym problemem jest demontaż kolektora ssącego. Trochę rurek do tego kolektora dochodzi, no i jeszcze dysze gazowe. Podrzućcie jakieś instrukcje żeby czegoś nie urwać i nie uszkodzić.
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana wtryskiwacz w VR6
ciężko jest je wymontować w całości zazwyczaj kończy się ułamaniem wtyczki, czasami wystarczy ruszyć kablem i sie ułamuje kostke od wtryskubigos1966 pisze:Padł mi wtryskiwacz i przymierzam się do jego wymiany. Największym problemem jest demontaż kolektora ssącego. Trochę rurek do tego kolektora dochodzi, no i jeszcze dysze gazowe. Podrzućcie jakieś instrukcje żeby czegoś nie urwać i nie uszkodzić.
A sprawa demontażu ich to jeszcze większy problem bo listwa w której siedzą jest alumioniowa i przy autach z przebiegiem ponad 500tys. praktycznie wtapiają się w tą listwe.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Mam drugi kolektor z wtryskami , wyciągałem je ręką niema problemu. Martwi mnie tylko sam kolektor. Dochodzi do niego dużo różnych rurek. Nie wiem co z nich poleci , trzeba spuszczać (płyn chłodzący i co jeszcze). Czy będą potrzebna nowe uszczelki pod kolektor.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Patrzyłem w Elzę ale bardzo mało jest o kolektorze ssącym i to w języku niemieckim. Chyba że słabo szukałem.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Za późno do soboty nie dojdą. Za półtora miesiąca i tak będą wymieniał łańcuch. Przy tej okazji chcę go dokładnie obejrzeć czy dalej w niego inwestować czy kupować nową używkę.
Wszystko prawie gładko poszło, wtryskiwacze naprawione. Przy okazji poprawiłem parę kabelków (popękana izolacja przy kostkach). I wszystko było pięknie, aż tu dzisiaj zaczęła cieknąć benzyna w okolicy wtryskiwaczy. Czeka mnie znowu rozbiórka wszystkiego. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie szczelności po włożeniu wtryskiwaczy(czy żadna uszczelka się nie podwinęła lub uszkodziła).
Czy ktoś z forum wymieniał te wtryskiwacze. Uszkadza mi się zawsze gruba uszczelka pierwszego wtryskiwacza podczas montażu listwy wtryskowej do kolektora ssącego. Trzy próby i 3 uszkodzone uszczelki. Co robię nie tak?
Wszystko prawie gładko poszło, wtryskiwacze naprawione. Przy okazji poprawiłem parę kabelków (popękana izolacja przy kostkach). I wszystko było pięknie, aż tu dzisiaj zaczęła cieknąć benzyna w okolicy wtryskiwaczy. Czeka mnie znowu rozbiórka wszystkiego. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie szczelności po włożeniu wtryskiwaczy(czy żadna uszczelka się nie podwinęła lub uszkodziła).
Czy ktoś z forum wymieniał te wtryskiwacze. Uszkadza mi się zawsze gruba uszczelka pierwszego wtryskiwacza podczas montażu listwy wtryskowej do kolektora ssącego. Trzy próby i 3 uszkodzone uszczelki. Co robię nie tak?