Lamp nie wymieniałem po to by robić sobie światła do jazdy dziennej bo to by było bez sensu, ale zostały uszkodzone i dlatego je wymieniłem na depo i takie mi się podobały. A dlaczego dołożyłem moduł do świateł? Po pierwsze jazda na światłach mijania to pobór prądu około 150W a z modułem około 50W czyli oszczędność na prądzie a co za tym idzie i na paliwie (małe ale jest) oszczędość na żarówkach bo mniej ich się używa, mniejsza temperatura w samych lampach więc i mniejsze wypalanie się odbłyśników, nie muszę pamiętać o włączaniu świateł bo zapalają się automatycznie. Koszt modułu to około 30 zł a dołożenie w miarę wytrzymałych świateł do jazdy dziennej to koszt około 100 zł, no i nie musiałem zastanawiać się gdzie je zamotować. I to chyba wszystkie (za) które były za dołożeniem modułu.xxxkamil pisze:Nie wiem czy nas ktoś nie pogoni ale skoro już jest taka dyskusja to zastanawia mnie cały ten zabieg stosowania ,,okrojonych" drogowych jako światła do jazdy dziennej. Po co to komuś, bo jakoś nie widze sensownego wytłumaczenia, dla bajery?
Wymiana -lampy przednie- opinie
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana -lampy przednie- opinie
-
Włochaty
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
ja mam przerobione lampy pod bixenony, soczewka audi a6 c6 i przetwornica z nich, poziomowanie ręczne, jakoś świecenie bardzo dobra.
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Ja też dałem dwa vw'nowskie przekaźniki więc gdyby jeden zawiódł to zostaną albo drogowe albo mijania. Cała oryg wiązka została nieruszona. Jeśli dojdzie do awarii to zdejmuję dekielek lampy, tam została oryg kostka żarówki, przepinam i działa tak jak było przed modyfikacją.vwyogi pisze:
U Anglików widziałem made in uk ale uwaga są też chinczyki. Te angielskie są na 2 przekaźnikach i 4 bezpiecznikach bo tak jak ma kolega hoopsi to jak mu nagle przekaźnik padnie to w czasie jazdy zostanie bez świateł.
-
micab
- Nowy T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
W swoim mam lampy projektzwo, ale w drugim t4, z którym mam styczność są oryginalne reflektory w bardzo ładnym stanie i w świeceniu nie ma między nimi dużej różnicy, może nawet z delikatną przewagą oryginałów, których jakością oświetlenia byłem zaskoczony, szczególnie jeżeli chodzi o drogowe.
Plusem projektzwo jest to, że można je łatwo rozebrać i np. oddać odbłyśniki do regeneracji bez rozklejania klosza, natomiast minusem jest słaba jakość plastików mocujących reflektory, które to po latach kruszą się i wymagają wymiany, na szczęście pasują od BMW,
podsumowując, horrendalnie wysoka cena projekztwo (na ebay to często kwoty 500-700eur !) nie jest moim zdaniem w żaden sposób uzasadniona i wynika tylko z małej podaży tych lamp, w świeceniu nie ma różnicy, a wygląd to kwestia gustu,
to co pisałem dotyczy modeli z "długim przodem", nie wiem jak jest w starszej wersji.
Plusem projektzwo jest to, że można je łatwo rozebrać i np. oddać odbłyśniki do regeneracji bez rozklejania klosza, natomiast minusem jest słaba jakość plastików mocujących reflektory, które to po latach kruszą się i wymagają wymiany, na szczęście pasują od BMW,
podsumowując, horrendalnie wysoka cena projekztwo (na ebay to często kwoty 500-700eur !) nie jest moim zdaniem w żaden sposób uzasadniona i wynika tylko z małej podaży tych lamp, w świeceniu nie ma różnicy, a wygląd to kwestia gustu,
to co pisałem dotyczy modeli z "długim przodem", nie wiem jak jest w starszej wersji.