reset licznika przy rozruchu

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
leaozinho
Nowy T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: Caravelle KR57 D 5G
Kontakt:

reset licznika przy rozruchu

Nieprzeczytany post autor: leaozinho »

Witam. Coś takiego zdarza mi się po raz pierwszy. Jak tylko autko odpali - resetuje się licznik kilometrów i słychać jakby cyknięcie przekaźników. Czy ktoś to przerabiał? Czy może to być spowodowane zbyt niskim napięciem aku czy raczej chodzi o jakieś zwarcie?

Grzebiąc trochę po forum zauważyłem, że były już podobne problemy u kolegów i wynikały ze złego umasowienia silnika, o ile dobrze zrozumiałem. Czy ktoś mógłby mi wskazać w którym miejscu masa jest podana na silnik bym mógł sprawdzić jak to u mnie wygląda?
Pozdrawiam
daxo
Forumowicz T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 4
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Re: reset licznika przy rozruchu

Nieprzeczytany post autor: daxo »

leaozinho pisze:
Czy ktoś mógłby mi wskazać w którym miejscu masa jest podana na silnik bym mógł sprawdzić jak to u mnie wygląda?
Pozdrawiam
Zlokalizuj biegun minusowy na akumulatorze i idź po kablu do masy auta i tam odchodzi do silnika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”