Dzisiaj wykryłem w rejonie prawego reflektora żeńską wtyczkę, raczej firmową bo identyczną co do zasady działania z innymi, na dwóch przewodach z czarnym paskiem (kolejna przesłanka, że to coś firmowego) idącą w cienkim peszlu (ciętym wzdłużnie - to by sugerowało coś późniejszego, podobnie jak niedopasowana długość onego) biegnącym od lewej strony pod chłodnicą, równolegle do innych kabli i porządnie tam zamocowanego. Bez wywalenia filtra powietrza trudno zlokalizować w co by rzeczona wtyczka mala być wpinana.
Ma ktoś pomysł co to/do czego/od czego może być? <bezradny>
P.S. w aucie mam mokre i sprawne Webasto, ale pod akumulatorem
2,4D bez klimy - luźna wtyczka
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 84
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 160 razy
- otrzymal podziekowanie: 164 razy
- Kontakt:
2,4D bez klimy - luźna wtyczka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: 2,4D bez klimy - luźna wtyczka
Aleś opisał, kolory kabli by się przydały, jeden widać (żółty z czarnym paskiem), ale ten drugi (brązowy, może z paskiem może nie) i dobrze by było ustalić gdzie dochodzą te kable, a którędy to już mało istotne <sarkastyk>
Tak na oko to jest do prawego klaksonu ;)
Tak na oko to jest do prawego klaksonu ;)
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Kolejne miłe zaskoczenie że busik fabrycznie ma... dwa klaksony <taniec>
Napisałem, że oba przewody mają czarne paski ale nie zapamiętałem koloru kabli wiec nie chciałem mieszać. Ale dlugość kabla jest taka że do zakola siegnie bez klopotu. Sprawdze jakie kolory sa przy lewym klaksonie (takiej trąbce) bo ten widziałem.
Napisałem, że oba przewody mają czarne paski ale nie zapamiętałem koloru kabli wiec nie chciałem mieszać. Ale dlugość kabla jest taka że do zakola siegnie bez klopotu. Sprawdze jakie kolory sa przy lewym klaksonie (takiej trąbce) bo ten widziałem.
-
Adampio
- Mistrz T4
- 10
- Model:
- Kontakt:
Małe uzupelnienie/sprostowanie dla potomnych. Oryginalny trąbkowy klakson jest jednak po prawej stronie a rozstaw jego konektorow na oko pasuje do rozmiarow wtyczki. Przewody zółty i brazowy z czarnym paskiem. Natomiast dzialajacy klakson jest przykrecony k.akumulatora pod maską i podlaczny zwylym dwuzylowym przewodem od lampki nocnej.
Jeśli kolory sie zgadzają z kaksonowymi to wiem co mam na przyszlość jeszcze do roboty :)
Jeśli kolory sie zgadzają z kaksonowymi to wiem co mam na przyszlość jeszcze do roboty :)