Witam, padł mi komputer 2.5B 1995 (mechanik podłączył kompa i wyskoczył błąd, że komputer jest uszkodzony) , a tak się składa, że jestem aktualnie za granicą, model mojego komputera to
siemens 023906024F
Na allegro znalazłem kilka komputerów i każdy różni się końcówkami, zastanawiam się nad tym modelem
siemens 023906024R
czy wiecie może czy ten komputer się nada i jaka jest różnica między F a R, nie mogę ryzykować, bo jeżeli kupię zły komputer to ściągnięcie następnego z Polski zajmie kupę czasu. Czy jest tu ktoś w stanie mi odpowiedzieć na mój problem?
Pozdrawiam Janek
Padł komputer pomocy !!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
janek102
- Last active: -
Re: Padł komputer pomocy !!
Kod błędu to 01177 , opisu nie znam, zadzwonię dziś do mechanika, może mi powie.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
co się dzieje, nie odpala, odpala na chwilę i gaśnie
ten błąd może być spowodowany np. nie kontaktowaniem wtyczki do kompa, trzeba coś więcej sprawdzić bo może się okazać, że wymiana kompa nic nie da
ten błąd może być spowodowany np. nie kontaktowaniem wtyczki do kompa, trzeba coś więcej sprawdzić bo może się okazać, że wymiana kompa nic nie da
-
janek102
Dokładnie tak, odpala na chwilę i gaśnie, iskra pojawia się w chwili zapalania i za chwilę wejdzie w obroty i od razu gaśnie. 3 razy podczas holowania odpalił i jechał dalej około 100km i znowu przestał, raz było tak, że w czasie holowania, po wrzuceniu biegu nie pokazywał obrotów silnika i się nawet nie odezwał i po jakimś czasie załapał obroty i zaczął się odzywać i gasnąć.
Wymieniłem aparat zapłonowy (na używany) oraz przekaźniki 30 i 167 i nic to nie dało.
Ostatnia diagnozą był ten błąd 01177
Cała wtyczka i gniazdo komputera była czysta i nie zaśniedziała.
Masz jakieś pomysły?
Wymieniłem aparat zapłonowy (na używany) oraz przekaźniki 30 i 167 i nic to nie dało.
Ostatnia diagnozą był ten błąd 01177
Cała wtyczka i gniazdo komputera była czysta i nie zaśniedziała.
Masz jakieś pomysły?