Centralny zamek z allegro
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tommimaly
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Centralny zamek z allegro
Witam wszystkich właścicieli i sympatyków vw transportera, od niedawna jestem posiadaczem t4 i mam pytanie, mianowicie czy może montował już ktoś uniwersalny zestaw centralnego zamka w swoim vw? Jeśli tak to czy niesie to za sobą dużo przeróbek i problemów?
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
Re: Centralny zamek z allegro
montowałem cos takiego znajomy elektromechanik wziął 100 zl za podłaczenie a dalej trza rozebrac drzwi z obic, nie ma dużo roboty i pochowac kable i nie trza otwierac po kolei. działa z pilota i tradycyjnie otwierajac drzwi kierowcy otwiera się reszta. A przeróbek nie ma bo trzeba sie wpiąc w odpowiednie miejsce dlatego to już powierzyłem elektromechanikowi.
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Kontakt:
a jak z drzwiami odsuwanymi? tez na centrala miales?
bo ori sa takie styczniki metalowe odpowiedzialne za to, ale jesli nie miales zamka to jak to rozwiazales?
bo ori sa takie styczniki metalowe odpowiedzialne za to, ale jesli nie miales zamka to jak to rozwiazales?
-
najbi
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: vw t5 multivan
- Kontakt:
jest zamek w klamce od przesuwnych jak znajde troszke czasu rozbiore i cynke fote a chodzi ci o bolce wystajace z drzwi które stykają sie z blaszkami na słupku ????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
GrzesTM
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Kontakt:
niom dokladnie o te bolce, bo jesli ich ktos nie ma to dupka zimna z centralem w przesownych (no chyba ze kabel se bedzie wisial ;) )
-
stefany
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 17
- Model:
- Auto: juz nie t4 :(
- Opis: KAŻDA ZMORA MA SWOJEGO AMATORA ...
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
oj tam oj tam zaraz bedzie wisial a styczniki pare groszy kosztuja i po klopocieGrzesTM pisze:niom dokladnie o te bolce, bo jesli ich ktos nie ma to dupka zimna z centralem w przesownych (no chyba ze kabel se bedzie wisial ;) )
http://allegro.pl/stycznik-styczniki-dr ... 53890.html
http://allegro.pl/styk-van-lacznik-do-d ... 68249.html
-
mlody30
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/specjalny-alarm- ... 29503.html tu masz kolego komplet do t4 sam to montowałem 2dni mi zeszło, wszystko działa , zestaw ten mam dwa lata i wszystko działa pierwsza klasa ,firma tez pewna można do nich zadzwonić i pomogą przy montażu,tez dają instrukcje dość dokładna do montażu
-
deeamon
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: T4 Long
- Kontakt:
Montowałem u siebie uniwersalny zestaw. Musiałem dokupić tylko te bolce do drzwi przesuwnych. Pół godziny zabawy i miałem wszystko zamontowane. Radzę wziąć siłowniki z większą siłą.
-
jamulti
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: multivan ll
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/alarm-scyzoryk-s ... 14747.html
godny polecenia do dokupienia u nich styki drzwi przesuwnych łatwy montaż z instrukcją jak ktoś wie gdzie plus i minus to powinien sobie poradzić.
godny polecenia do dokupienia u nich styki drzwi przesuwnych łatwy montaż z instrukcją jak ktoś wie gdzie plus i minus to powinien sobie poradzić.
-
deeamon
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: T4 Long
- Kontakt:
Kolego ale to jest alarm a nie centralny zamek. Ogólnie jako alarm będzie bardzo dobry.
-
mlody30
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
kolego te co ja mam zamontowane są raczej najsilniejsze, bo ja w ta zimę otwierałem drzwi w te mrozy bez problemu a było zimno nawet raz było -33 i bez problemu, a samochodem jeżdżę naprawdę dożo i często ,otwieram i zamykam go żadnej awarii nie było, a dość długo szukałem dobrego zestawu i żeby było wszystko w komplecie
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Witam, chłopaki pytałem się kiedyś o centralke tak z ciekawości do T4 i gościu powiedział mi że w T4 z tylną klapą są kłototy z zamkiem i że trzeba najlepiej dokupić oryginalny siłownik do t4 do tylnej klapy, prawda to czy ściemnia?? :)
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
ja mam skrzydełka podpięte na nie orginalnym i działa to klapę tez da radę tak zrobić
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chmielik pisze:Skrzydełka będą chodziły ale klapa już nie
a to czemu wyjaśnij
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
Mi też gościu mówił ze nie będzie chodziło, bo nie da się zamocować uniwersalnego siłownika przy klapie...
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
chmielik pisze:Oczywiście że się da tylko nie będzie działało tak jak powinno
Mam luzny siłownik i teczkę z klapą na placu musze to sprawdzić bo jakoś mi sie nie wierzy ze to nie będzie działać ..... wszędzie dziala to tu tez musi
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
zależy od zamka w jednych się da bez problemu a w drugich trza wkładke odłączyć , chodzi o to że są wersje pod siłownik lub nie przystosowane
-
rynio35
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Witam
<hi>
Podepnę się pod temat.
Otóż jak koledzy wcześniej się wypowiadali można i da się wpiąć klapę i drzwi suwane pod centralny. W klapie trzeba odłączyć wkładkę sciągając wodzik/cięgno z wkładki ,poprostować /powyginać i podłączyć pod uniwersalny siłownik np. taki jaki ja zamontowałem u siebie w t4 1.9 td 91' http://allegro.pl/alarm-centralny-zamek ... 89312.html <good> plus do tego to http://allegro.pl/stycznik-styczniki-dr ... 71056.html
i tak; -siłownik i część stała stycznika w drzwi ,część stycznika ruchoma w słupek pod czujnikiem krańcowym a reszta ( tak jak opisałem tu http://rynio35-wszystkooautach.blogspot.com/ ) <beer> i powiem śmiało TO DZIAŁA i to jeszcze jak
Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcia efektu końcowego ( sciągnięte tapicerki) lecz dopiero w sobotę ,gdyż używam auta na dojazd do pracy i nie bardzo będę miał jak -druga zmiana- ale jak co to chętnie pomogę ( w miarę możliwości)
POZDRO rynio35
<hi>
Podepnę się pod temat.
Otóż jak koledzy wcześniej się wypowiadali można i da się wpiąć klapę i drzwi suwane pod centralny. W klapie trzeba odłączyć wkładkę sciągając wodzik/cięgno z wkładki ,poprostować /powyginać i podłączyć pod uniwersalny siłownik np. taki jaki ja zamontowałem u siebie w t4 1.9 td 91' http://allegro.pl/alarm-centralny-zamek ... 89312.html <good> plus do tego to http://allegro.pl/stycznik-styczniki-dr ... 71056.html
i tak; -siłownik i część stała stycznika w drzwi ,część stycznika ruchoma w słupek pod czujnikiem krańcowym a reszta ( tak jak opisałem tu http://rynio35-wszystkooautach.blogspot.com/ ) <beer> i powiem śmiało TO DZIAŁA i to jeszcze jak
Zainteresowanym mogę wysłać zdjęcia efektu końcowego ( sciągnięte tapicerki) lecz dopiero w sobotę ,gdyż używam auta na dojazd do pracy i nie bardzo będę miał jak -druga zmiana- ale jak co to chętnie pomogę ( w miarę możliwości)
POZDRO rynio35