t4 2000r pali bezpiecznik od wycieraczek
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
drbajan
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
t4 2000r pali bezpiecznik od wycieraczek
Koledzy samochód to caravelle 2000r tdi.Problem polega na tym że spaliło mi drugi już raz bezpiecznik od wycieraczek 15A.Może jest jakiś myk, wycieraczka jest też w tylnej klapie podnoszonej.Kilka razy wcześniej zauważyłem jak włączałem zapłon dymiło się z okolic przełączników pod kierownicą.Może ktoś ten temat przerabiał i coś podpowie, z góry dziękuję i pozdrawiam. Darek
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: t4 2000r pali bezpiecznik od wycieraczek
dwie sprawy na początek do sprawdzenia:
zasyfione lub wytarte ścieżki przełącznika pod kierownicą - bez rozebrania się nie obejdzie ( może tam się jakieś zwarcie robi )
zacierają się trzpienie wycieraczek w tulejach przechodzących przez budę - stawiają opór i pali bezpiecznik ( odłączyć cięgna od silnika i ręcznie sprawdzić czy nie ma oporu )
zasyfione lub wytarte ścieżki przełącznika pod kierownicą - bez rozebrania się nie obejdzie ( może tam się jakieś zwarcie robi )
zacierają się trzpienie wycieraczek w tulejach przechodzących przez budę - stawiają opór i pali bezpiecznik ( odłączyć cięgna od silnika i ręcznie sprawdzić czy nie ma oporu )
-
drbajan
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 caravelle
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Ok dzięki wydaje mi się że to będzie wina przełącznika bo z tamtąd szedł dymek mimo że wycieraczki nie były włączone miałem coś podobnego kiedyś w passacie,wiem że to się ładnie rozbiera i jest to naprawialne jak nic nie jest jeszcze wytopione.Od tego zacznę dzięki.
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Mam ten sam problem.. Spaliło mi już 3 bezpieczniki. Jak chcę właczyć wycieraczki to one już nie działaja, ani przednie ani tylna. Scieżki nie sa wytarte ani zasyfione. Kiedy włożę nowy bezpiecznik (15A) to wycieraczki normalnie działaja i z czasem bezpiecznik znowu się przepala (nawet jak nie używam wycieraczek). Jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić? Przekaźnik wycieraczek zmieniony.
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Skoro nie "działają" a pali bezpiecznik sprawdź czy wracają do położenia spoczynkowego.
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Sprawdzałem-lewa wycieraczka wraca do wyznaczonego miejsca na szybie, po czym odbija i jest 1,5 może ze 2 cm wyżej niż wyznaczone miejsce. Prawa jest ok, lewa tylko tak odbija... Nie zawsze tak jest - czasem wróci w wyznaczone miejsce i tak zostaje, a czasem odbije.
Najlepsze jest to , że bezpiecznika nie pali odrazu jak włożę nowy, tylko po jakimś czasie (2 - 3 tygodnie).
Najlepsze jest to , że bezpiecznika nie pali odrazu jak włożę nowy, tylko po jakimś czasie (2 - 3 tygodnie).
-
Ikis
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Miałem podobną hece w focusie... sprawdziłem wszystko, mechanizm wycieraczek rozebrałem do ostatniej śrubki. Fora internetowe okazały się niepomocne -łącznie z elektrodą. Okazało się, że problem leży pod pokrywą przekładni w silniku wycieraczki. są tam ukryte ścieżki odpowiedzialne za parkowanie mechanizmu. Przyczyną palenia bezpiecznika okazały się elektrody ślizgowe. Były starte w taki sposób, że jedna z nich zachodziła na sąsiednią ścieżkę minimalnie i sporadycznie i zazwyczaj nie w porę. Sprawdź i to.Patrick pisze:Sprawdzałem-lewa wycieraczka wraca do wyznaczonego miejsca na szybie, po czym odbija i jest 1,5 może ze 2 cm wyżej niż wyznaczone miejsce. Prawa jest ok, lewa tylko tak odbija... Nie zawsze tak jest - czasem wróci w wyznaczone miejsce i tak zostaje, a czasem odbije.