Nierówna praca silnika, dusi sie POMOCY
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
marcinol480
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Nierówna praca silnika, dusi sie POMOCY
Witam ma t4 AVT na listwie wtryskowej (full grup). Sprawa wygląda następująca odpalę auto od rana i chodzi cały czas pod warunkiem ze nie dotknę pedału gazu, jeśli przegazuję to auto po chwili spadnie z obrotów i gaśnie. Po podłączeniu komputera(autocom) na zgaszonym silniku obroty pokazuje 162 a jak odpale to pokazuje do zakresu ok 400 bez względu na to co widzę na obrotomierzu, zachowują się jakby żyły swoim życiem, pedał w podłogę a na komputerze obr pokazuje 20 albo 240 idp. Auto przy dodaniu gazu się trochę jakby zadławi i po chwili dopiero wchodzi na obroty. Przepustnicy nie czyściłem, wizualnie wydaje się czysta ale mogę się mylić Ma ktoś jakieś propozycje
-
ozyrys486
- profil zaufany

- Samodzielny mechanik
- 11
- Tematy: 23
- Model:
- Auto: T4 transporter
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 25 razy
- Kontakt:
Re: Nierówna praca silnika, dusi sie POMOCY
nie jestem mechanikiem ale wydaje mi się że może to być czujnik położenia wału żle odczytuję predkość silnika i zaburzona jest dawka paliwa
-
marcinol480
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Silnik był zmieniany tzn goły słupek. Wyskakuje mi jeszcze błąd 00519 czujnik ciśnienia w kolektorze
-
woj250
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Mam autocoma. Mimo że to fajny sprzęt do wszystkiego lubi pokazać czasami złe parametry. Jak masz możliwość spróboj podłączyć coś innego dla formalności.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Nawet na pewno, coś ktoś kombinowałkurol pisze:AVT w oryginale to juz chyba nie jest full group