alternator ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
alternator ACV
od rana mialem dziwne tarcie/ stukanie w okolicach alternatora. okazało sie ze padł. Musze jutro kupic altka i teraz pytanie do Was, pchac sie w uzywke???? jest sens?? czy regeneracja??? prosze o w miare szybkie odpowiedzi, dzieki
editt na miejscu w Nowym Saczu moge miec uzywke za 150zł tylko czy jest sens???
editt na miejscu w Nowym Saczu moge miec uzywke za 150zł tylko czy jest sens???
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Re: alternator ACV
mi mechanik powiedzial przez telefon ze wymoderowano jest dostep, altternator musi zamowic po regeneracji wiec koszty duze. Altek ok 500zl + robocizna ok 200...
Ostatnio zmieniony 01 lut 2011, 21:06 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wulgaryzmy
Powód: wulgaryzmy
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Nowe łożyska, pierścień, regulator ze szczotkami ewentualnie jakaś obudowa łozyska to koszt nie więcej jak 80 zł. Do tego robocizna 100 zł, łączny koszt regeneracji nie przekroczy ci 200 zł. A 200 zł za przełożenie alternatora - moim zdaniem to rozbój w biały dzień.
Tu masz na fotkach regenerację krok po kroku http://www.t4-wiki.de/wiki/Lichtmaschine
Dzisiaj robiłem taki sam alternator - z tym że z innym mocowaniem (do 1.9) ale wnętrzności identyczne.
Tu masz na fotkach regenerację krok po kroku http://www.t4-wiki.de/wiki/Lichtmaschine
Dzisiaj robiłem taki sam alternator - z tym że z innym mocowaniem (do 1.9) ale wnętrzności identyczne.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
2 łożyska do alternatora 50zł, ślizgacz szczotek 9zł. Regulator nie wiem ile ale nie jest to kosmiczna suma, więc ja Ci radze wsadź nowe graty do swojego i ma chodzić <38>
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Krzysiek gdzie ty łożyska kupujesz? JA do Boscha płaciłem 30 zł i wydaje mi się że przepłaciłem za 6202 i 6303.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: T4
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
To ty mechanika zmień bo to jakiś złodziej ja robiłem alternator w listopadzie i zapłaciłem za nowe łożyska szczotki (kompletna regeneracja)ento pisze:mi mechanik powiedzial przez telefon ze wymoderowano jest dostep, altternator musi zamowic po regeneracji wiec koszty duze. Altek ok 500zl + robocizna ok 200...
150 zł
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
dzieki wielkie za info, pozdro
edit: alternator przed chwila odebralem gotowy. Koszt "reanimacji" plus robocizna 130 zł :P , dzieki wielkie za podpowiedzi. Mechanik wlasnie wklada go do auta. Ale rzeczywiscie 2 stowy za przekładke altka to duzo... powiedzial mi ze to przez klime, ze trzeba ja wyciagac..
edit: alternator przed chwila odebralem gotowy. Koszt "reanimacji" plus robocizna 130 zł :P , dzieki wielkie za podpowiedzi. Mechanik wlasnie wklada go do auta. Ale rzeczywiscie 2 stowy za przekładke altka to duzo... powiedzial mi ze to przez klime, ze trzeba ja wyciagac..