witam który kabelek od kostki licznika jest od kontrolki oleju jest tam kilkanaście białych ,jeden zielony ,jeden niebiesko czerwony i jeden biało czarny który z nich przeciąć aby nie świeciła się kontrolka oleju licznik mam z dużym okrągłym zegarkiem po prawej stronie bardzo proszę o szybką odpowiedz ponieważ rozebrałem samochód a jutro muszę jechać do pracy???????
bardzo proszę o odpowiedz jak usunąć ten brzęczyk z licznika wyjełem diode od oleju i nic nie pomogło tylko tyle że się kontrolka nie świeci tylko ten brzęczyk sam piszczy????
nie pisz postu pod postem tylko edytuj poprzedni
problem z licznikiem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: problem z licznikiem
Czujniki ciśnienia są dwa, pierwszy (1,8bar) jest połączony z zegarami z pinu U1/3 na pin 8 kostki licznika, drugi (0,3bara) z pinu U1/5 na pin 9 kostki licznika. Pierwszy w pozycji spoczynkowej zamyka obwód do masy, drugi zaś odwrotnie. Wygląda na to, że masz uszkodzone zegary i cięcie przewodów nic nie da.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
dlaczego chcesz ciąć kable znajdz i usuń usterkę a nie niszczdalej auta ...
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
problem rozwiązany przyczyną były chińskie czujniki kupione za 12zł założyłem stare orginalne i problem znikł proszę o zamknięcie