Wymiana licznika w 2.0 Caravelle
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Daniel176
- Forumowicz T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto: Caravelle GL
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Wymiana licznika w 2.0 Caravelle
Witam
mam problem bo potrzebuję zmienić licznik z km na mile.Mieszkam w UK i chcę mieć swoja T4 w UK ale muszę ją przerejestrować na angielskie blachy. a to wiąże się ze zmiana licznika który pokazuje prędkość w milach i zmianę lamp przednich.
Szukałem na eBay licznika do T4 w milach pod benzynę ale właściwie to na benzynę nie ma a do diesla jest raptem kilka.
Jaki licznik mogę zastosować z grupy VAG do mojej t-czwórki?
Mam zielony licznik bez komputera.
Wskaźniki:prędkość,obrotomierz po prawe a po lewej wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej i wskaźnik poziomu paliwa. Wskaźnik przejechanych kilometrów dziennych i całkowitych jest cyfrowy.
Co mogę zastosować i czy będę musiał zmieniać wiązki elektryczne?
Pozdrawiam
Daniel
mam problem bo potrzebuję zmienić licznik z km na mile.Mieszkam w UK i chcę mieć swoja T4 w UK ale muszę ją przerejestrować na angielskie blachy. a to wiąże się ze zmiana licznika który pokazuje prędkość w milach i zmianę lamp przednich.
Szukałem na eBay licznika do T4 w milach pod benzynę ale właściwie to na benzynę nie ma a do diesla jest raptem kilka.
Jaki licznik mogę zastosować z grupy VAG do mojej t-czwórki?
Mam zielony licznik bez komputera.
Wskaźniki:prędkość,obrotomierz po prawe a po lewej wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej i wskaźnik poziomu paliwa. Wskaźnik przejechanych kilometrów dziennych i całkowitych jest cyfrowy.
Co mogę zastosować i czy będę musiał zmieniać wiązki elektryczne?
Pozdrawiam
Daniel
-
woj250
- Forumowicz T4
- 11
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: caravelle
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana licznika w 2.0 Caravelle
Ja bym na twoim miejscu tylko tarczki zmienil na uk. Mysle ze jak odezwiesz się do jakiejs firmy co sie tym zajmuje to wydrukują UK na zamowienie
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Elektrycznie z tego co się orientuję różnic nie ma. Nie kombinuj z licznikami z innych aut, bo po pierwsze może być problem ze wskazywaniem prędkości a po drugie ze stanem paliwa.
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Ja do swojego zamawiałem tarcze w Tachotuning ale wersja w kilometrach, myśle że w milach też wykonają. Można zapytać.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Nie będę zakładał nowego tematu, moje pytanie i tak dotyczy wymiany licznika. Chodzi mi oto że jak wymienię licznik na drugi to przebieg będzie o połowę mniejszy. Czy prawnie nikt do tego się nie doczepi, chodzi mi o przegląd.
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Na przeglądzie masz podany STAN LICZNIKA - to Twoim obowiązkiem jest poinformować kupującego o przebiegu auta.
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 10
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Nie. Oni nie są od dyskusji o przebiegu, a system - jak w ASO - komputer wszystko przyjmie.