Bledy vag problem z uruchomieniem silnika Acu 2.5
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 22
- Model:
- Auto: long
- podziekowal za post: 9 razy
- Kontakt:
Bledy vag problem z uruchomieniem silnika Acu 2.5
Witam samochodu posiadał planowana głowice co wiązało się z demontażem przepustnicy i wypięciem wtyczek z osprzętu ,po podłączeniu wszystkiego do kupy wyskoczyły 2 błędy 1087 -domyślam się ze jakiś błąd przepustnicy oraz 527 błąd czujnika powietrza zasysanego .Po skasowaniu błędów dalej wyskakiwały po pokręceniu motorem samochodu nie odpalał.Po wypiciu wtyczki z przepustnicy auto zapaliło ale błędy zostały.Czy można przepustnice jakoś zaadoptować ?Pytanie 2 o czujnik powietrza zasysanego gdzie go znajdę? przy kablach z listwy wtryskowej znalazłem 2 kabelki luźne niebiesko żółty i jeszcze jeden nie pamiętam dokładnie jaki czy to z tego czujnika będzie ?
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Bledy vag problem z uruchomieniem silnika Acu 2.5
Czujnik zasysanego powietrza jest w przewodzie od filtra do przepustnicy ale bez niego silnik normalnie działa,
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Tak wiem ze odpala normalnie lecz martwi mnie najbardziej błąd 1087 czyli coś pewnie z przepustnica.Monza ja vagiem adaptować ? Jeśli można proszę o wskazówki
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
W AAF podobno przepustnice adoptuje sie tak
http://thumbnails111.imagebam.com/40104/527358401037418.jpg
http://thumbnails111.imagebam.com/40104/527358401037418.jpg
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
hmm sprawdzę możne coś pomoże ,pisze tam wyciągnąć wtyczek czujnika temperatury chodzi o powietrze zasysanego czy cieczy chłodzącej ?
-
Grzesiek--89
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dzięki wiem gdzie tkwi problem ktoś już mieszał wcześniej i samochód zalewało benzyna i gazem u mnie brak tego czujnika bo ktoś podmienił cala puszkę z filtrem .Kable z czujnika obcięte i zaizolowane .Puszka zamówiona taka jaka powinna być ,najpierw doprowadzimy z znajomym samochód na benzynie a później gaz .Znajomy twierdzi ze przez brak czujnika może tez zalewać samochód bo widzi ze jest temperatura przy braku czujnika -40 i dlatego dostaje więcej paliwa - myślę ze tu się mogę z nim zgodzić pyzatym nie robi mi 1 samochód żeby na niepotrzebne koszta mnie narażać .