Przycisk oswietlenia otwarcia drzwi

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
misiek1988
Forumowicz T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 12
Model:
Auto: t4 lift
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Przycisk oswietlenia otwarcia drzwi

Nieprzeczytany post autor: misiek1988 »

Witam
Mam problem gdyz ani w drzwiach kierowcy ani u pasazera nie mam guzika odpowiadajacego za wlaczenie oswietlenia po otwarciu drzwi. Jest miejsce na takowy przycisk lecz gdzies zaginal kabel powiedzcie jak go zlokalizowac czy idzie on od gory czy tez np od podlogi. Dodam ze w drzwiach przesuwnych jest i wtyczka i kabel i wszystko jest ok. Czy by znalesc kabel duzo jest rozkrecania a moze jakos znajde ten kabel przez dziurke na ww przycisk. Pozdrawiam
xxxkamil
Znawca T4

13
Tematy: 8
Model:
Auto: Zwykły TRANSPORTER
podziekowal za post: 55 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Re: Przycisk oswietlenia otwarcia drzwi

Nieprzeczytany post autor: xxxkamil »

Przez tą dziurke od wyłacznika zwanego krańcówką będzie ciężko, z tego co pamiętam to te przewody wchodzą w słupek z kabiny troche poniżej tej dziurki, trzeba odgiąść wykładzine. Od strony kierowcy powinny być dwa przewody: brązowy i żółty bo jeden odpowiada za oświetlenie kabiny a drugi za brzęczyk zapalonych świateł. W związku z tym od strony kierowcy na słupku powinieneś mieć krańcówke z dwoma wyjściami pod dwa przewody. Od strony pasażera jest tylko jeden przewód, chyba brązowy i krańcówka pojedyńcza choć może być też podwójna.
misiek1988
Forumowicz T4

11
Model:
Kontakt:

Super fachowa pomoc a i nowych rzeczy sie dowiedzialem ze mam jakis "piszczek" czy tez "brz3czyk" wlaczonych swiatel. I tu kolejny problem sie pojawil gdyz ww brzeczyk ledwo slyszalny jest gdzie moge go zlokalizowac i czy da sie go wymienic?
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Popraw masę, tzn styki w styczniku, u mnie tak brzęczy, że aż głowa boli :-D
xxxkamil
Znawca T4

13
Tematy: 8
Model:
Auto: Zwykły TRANSPORTER
podziekowal za post: 55 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: xxxkamil »

<up> Tak jak Probe napisał,ewentualnie wymienić przekaźnik. Jeśli masz zielone zegary to brzęczyk jest w przekaźniku w skrzynce bezpieczników nr.36 , trzeci od lewej na dole. Przekaźnik do zdobycia na szrocie z golfa3/passata b4 i innych. Jeśli jednak masz niebieskie zegary to brzęczyk jest w liczniku i tu już z poprawą tego elementu nie pomoge, pewnie wylutowanie i wlutowanie nowego. <bezradny>
Probe041 pisze:
Popraw masę, tzn styki w styczniku, u mnie tak brzęczy, że aż głowa boli :-D
A ty Probe gdzie teraz masz brzęczyk po zmianie zegarów, może teraz masz dwa w przekaźniku i w liczniku i cię głowa boli.
misiek1988
Forumowicz T4

11
Model:
Kontakt:

Zegary mam z zielonym podswietleniem. Zamowilem narazie te styczniki kable zlokalizowane w pon zaloze stycznikimi zobacze ten przekaznik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”