Pociągam za klamke - zamykają się drzwi
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
hader686
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Pociągam za klamke - zamykają się drzwi
witam!
Gdy otwieram drzwi pasażera od zewnątrz to sie zamyka cały centralny. czy ktos wie jaka przyczyna?
Gdy otwieram drzwi pasażera od zewnątrz to sie zamyka cały centralny. czy ktos wie jaka przyczyna?
Ostatnio zmieniony 30 lis 2014, 18:39 przez mariuszgim, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edycja tematu
Powód: edycja tematu
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Re: Pociągam za klamke zamykanie drzwi
Pewnie pęknięta spręzynka w zamku , spręzynka odpowiedzialna za utrzymywanie pręta od kołka ryglującego. Było jzu o tym na forum.
-
hader686
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 16
- Model:
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: Pociągam za klamke - zamykają się drzwi
zrobilo mi sie tez teraz od strony kierowcy oraz od wewnątrz i problem jest zeby wyjść z auta niestety.
-
junior.mf
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
Musisz wymieic zamki,bo tej sprezynki w zaden sposob nie da sie naprawic-no przynajmniej Mi sie nie udalo,a wymienialem zamki juz 3 razy...
-
faraon3021
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 36 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
hader686 zdejmij boczek, oczysc i osusz zamek, i dokladnie sprawdz w jakim stanie masz kable.
U mnie dzialy sie dziwne akcje w drzwiach, a odpowiedzialna byla elektryka.
U mnie dzialy sie dziwne akcje w drzwiach, a odpowiedzialna byla elektryka.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Da się zamek naprawić , tylko trzeba dopasować drugą podobną spręzynę. Trochę zabawy jest z wymianą , zwłaszcza zaczepieniem końcow tam gdzie ma byc ale się da.junior.mf pisze:Musisz wymieic zamki,bo tej sprezynki w zaden sposob nie da sie naprawic-no przynajmniej Mi sie nie udalo,a wymienialem zamki juz 3 razy...
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 Multivan Syncro
- Opis: rocznik 1995
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Ja też próbowałem dorobić tą sprężynkę, byłem blisko sukcesu, ale jednak do końca się nie udało, bo nie układała się jak trzeba.Sterciu pisze:Da się zamek naprawić , tylko trzeba dopasować drugą podobną spręzynę. Trochę zabawy jest z wymianą , zwłaszcza zaczepieniem końcow tam gdzie ma byc ale się da.junior.mf pisze:Musisz wymieic zamki,bo tej sprezynki w zaden sposob nie da sie naprawic-no przynajmniej Mi sie nie udalo,a wymienialem zamki juz 3 razy...
Potem przeczyściłem i nasmarowałem zamek i teraz działa na razie prawidłowo bez tej sprężynki :-)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Tą spręzynke cięzko jest włożyć na swoje miejsce , mi chyba z godzine to zajeło i poszło kilka przekleństw ale się udalo :D
A samą spręzynkę juz nie pamietam z czego dobralem , wiem ze musiałem oba końce zagiąć i to bylo najgorsze aby je wcisnąc na swoje miejsce... spręzynka miała o zwój więcej i też mi się nie mieściła przez to ale wskoczyła gdzie trzeba i juz ponad pół roku wszystko dziala jak nalezy :)
A samą spręzynkę juz nie pamietam z czego dobralem , wiem ze musiałem oba końce zagiąć i to bylo najgorsze aby je wcisnąc na swoje miejsce... spręzynka miała o zwój więcej i też mi się nie mieściła przez to ale wskoczyła gdzie trzeba i juz ponad pół roku wszystko dziala jak nalezy :)
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Szliśmy więc tą samą drogą, tylko Ty wykazałeś się większym samozaparciem,Sterciu pisze:Tą spręzynke cięzko jest włożyć na swoje miejsce , mi chyba z godzine to zajeło i poszło kilka przekleństw ale się udalo :D
ale fajnie jest przeczytać, że dla innych takie gówienko też potrafi być upierdliwe ;-)
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Oj upierdliwe , upierdliwe , a najbardziej upierdliwe to było to ze czasem wysiąc z auta nie moglem bo co podniosłem za kołek ryglujący to zanim klamkę pociąglem to kołek wpadł juz do srodka i zamknął drzwi... U mnie bez spręzynki by nie dało rady aby to jakoś funkcjonowało poniewaz juz za luzno latała ta dzwignia odpowiedzialna za blokowanie zamka.... Sama pod cięzarem cięgna opadała i blokowala , spręzynka jednak utrzymuje ją w górnym położeniu jak są drzwi w pozycji "niezablokowanej" czyli kołek ryglujący w górze... Jednak na tą przypadłośc jak i wiele innych występujących w aucie kazdy sposób jest dobry jak działa <38>
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
A pamiętamy Sterciu, pamiętamy jak w Sulistrowiczkach chciałeś z auta wysiąść i T4 nie chciało Ciebie wypuścić haha
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dla Was to może wesole było , ale dla mnie, męczącego się z tym juz od jakiegoś czasu to nie za bardzo :P
-
Jacek J
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Mój busiol był równie dowciapny. Jak zatrzaskiwałem drzwi kierowcy, to potrafił raz po raz zamknąć wszystkie zamki i jakby kluczyki zostały w środku, to pewnie miałby niezły ubaw, ale pilnowałem tego.Sterciu pisze:Dla Was to może wesole było , ale dla mnie, męczącego się z tym juz od jakiegoś czasu to nie za bardzo :P
Raz przeszedł sam siebie, bo spaliśmy w nim nad jeziorem obok naszej małej i zagraconej stacjonarnej przyczepy N-126.
W nocy zaczęło lać i wybiegłem z niego chowając wszystko co zostało na zewnątrz, żeby nie zmokło. Za mną wyszła żona i zatrzasnęła drzwi a busiol zamknął wszystkie zamki i zostaliśmy o drugiej rano na zewnątrz w deszczu i samych gatkach. <krzyk> Zapasowe kluczyki miała żona w plecaku, ale w środku busa. Na szczęście chyba coś nad nami czuwało, bo swój plecak z kluczykami zapomniałem zabrać do samochodu i został w przyczepce :-)))
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja mam odruch taki wyrobiony juz lata temu ze jak wysiadam z auta , nawet na moment to zabieram kluczyki... czasem wychodzę tylko zamknąć brame garazu jak z garazu wyjadę i gaszę auto , kluczyki zabieram... Po prostu to juz odruch taki i robie to nie myśląc nawet o tym.... Nauczyło mnie tego kiedys kilka sytuacji jak kluczyki zamknęły się w aucie , co prawda nie byly to t4 , wtedy jeszcze 125p z dołożonym c.zamkiem i alarmem oraz polonezie... Miałem też sytuacje takie ze na chwile wysiadalem z auta , silnik chodzil , zamykałem drzwi a zamek ryglował wszystkie , wtedy było totalne wkurzenie bo silnik pracowal , kluczyki w stacyjce a ja do auta sie nie moglem dostać... zdażyło mi się to raz w peugeocie 406... raz jedyny zostawiłem odpalone auto i z niego wysiadłem i to jeszcze w nocy i na jakims parkingu.... Na szczęscie udalo mi się otworzyc drzwi , nie bede pisal jak ale udało :D. Dlatego mam zasade , z auta wysiadam z kluczykami... Dzięki temu nawet taka awaria zamka w t4 nie doprowadziła do tego ze kluczyki w aucie zostawiłem i mi się zamkneły... no ale szału mozna było dostac jak z auta nie mozna było wysiąść...
Ostatnio zmieniony 04 sty 2015, 19:16 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia i literówki
Powód: ortografia i literówki
-
misiek535
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
Witam ! Najlepsze noworoczne! Mialem dokladnie to samo jakies pol roku temu i dokladnie jak Sterciu ''mieso'' lezalo wszedzie. ale udalo sie znalazlem info na forum potem byl link do t4-wiki.de i tam byl uzyty precik z docisku do do papieru ze segregatora (sa dwa wygiete prety z dzwignia ktore trzymaja dokumenty przez dziurki i na nich jest taki docisk z klikiem-tam sa dwa sprezynujace preciki). Precik jest dosc twardy wiec za 3 razem w imadle udalo sie uzyskac cos podobnego, ten oryginalny byl bardzo cienki, ten ze segregatora bedzie na wieki, chyba :) Po godzinie zostal zalozony, choc prawde mowic jak skladalem zamek to w zasadzie sensu uzycia tej sprezynki nie widzialem ale po zamontowaniu dziala-moze troche ciezej podniesc zamek uzywajac kluczyka ale jest ok. Najwazniejsze po calej operacji dodatkowy drugi kluczyk bez immo, ktory mialem tylko do drzwi bo jak probowaalem nim w stacyjce to od razu lokowal sie blad uzycia niewlasciwego klucza i trzeba bylo go vag-iem usuwac-blad nie powodowal problemow z odpaleniem przy uzyciu wlasciwego klucza ale byl w systemie, a wiec drugi klucz tylko do drzwi powedrowal w ukryte ale dostepne miejsce zeby w razie czego i w razie deszczu... pozdrawiam m
-
MooNeR
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: T4 syncro
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
junior.mf pisze:Musisz wymieic zamki,bo tej sprezynki w zaden sposob nie da sie naprawic-no przynajmniej Mi sie nie udalo,a wymienialem zamki juz 3 razy...
Taaa. Kiedyś poprosiłem ojca by mi naprawił pęknięte wiązki lusterek. Umówiliśmy się na garażu, ja miałem robić tą feralną sprężynkę. Tak wyszło , że się spóźniłem godzinę.. przychodzę a ojciec po zrobieniu kabli z nudów dorobił i założył sprężynkę, zostało mi tylko boczek założyć.
Ale dopóki nie działała zapasówki zawsze w kieszeni. ..