Zaufany warsztat trójmiasto - przerobienie dogrzewacza
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Romek27
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 18
- Model:
- Auto: T4 multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Zaufany warsztat trójmiasto - przerobienie dogrzewacza
Witam wszystkich.
Potrzebuje zaufanego warsztatu :
1. Chciałbym ustawic kąt wtrysku (pokazuje błąd 550)
2. Przerobić dogrzewacz na ogrzewanie postojowe, może macie warsztat godny polecenia w trójmieście lub okolicach?
Potrzebuje zaufanego warsztatu :
1. Chciałbym ustawic kąt wtrysku (pokazuje błąd 550)
2. Przerobić dogrzewacz na ogrzewanie postojowe, może macie warsztat godny polecenia w trójmieście lub okolicach?
-
thadeusch
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Zaufany warsztat trójmiasto - przerobienie dogrzewacza
dogrzewacz robiłem w pruszczu gdańskim,zapłaciłem nie mało,ale zrobili bdb http://www.jacki-ogrzewania.pl/kontakt.html
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
A ile kosztuje przerobienie dogrzewacza na ogrzewanie postojowe, jeśli to nie tajemnica??
-
thadeusch
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie tajemnica,ja przerabiałem z niesprawnego ogrzewania postojowego,na sprawne dogrzewanie silnika :)kosztowało 1200 zeta z wymianą pieca.
-
Romek27
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
1200 zł to nie mało , a masz sterowanie jak na pilota czy w środku z zegarem?
-
thadeusch
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
przerabiałem tak jak było w oryginale,tylko jako dogrzewacz .W moim starym piecu zdechła elektronika,więc musiałem zmienić na nowy.
-
Romek27
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Daleko trochę mam ale zrobie sobie do nich wycieczkę na diagnozę i oszacowanie kosztów, dzięki za namiar. p.s pompa już ustawiona.
-
Romek27
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Dobra dogrzewacz działa, nie polecam firmy apex na hutniczej w gdynii nie mają pojęcia ani sprzętu straciłem 3 godz u nich, tuchołka nie poważny warsztat odradzam, dopiero za 3 razem znalazłem dobry serwis ebersparachera w rumii MELZER na parkowej 4 . http://www.eberspaecher.pl/ogrzewania-s ... e&einsatz=
Mój dogrzewacz miał spaloną świece po wymianie i czyszczeniu nadal nie odpalał próbował odpalił za 2 podejściem raz i zdechł ... błedów nie było stwierdzono wypaloną komorę lub moduł sterujący. Kupiłem u nich używany kompletny dogrzewacz d3wz dodatkowo nowe sitko , montaż i demontaż starego, test i gwarancja rozruchowa na używkę od nich. Za wszystko zapłaciłem 400 zł ( w tym sitko 44 zł diagnostyka i montaż nowego - używanego), stary zostawiłem im. Uważam że za uzywany piec z nowym sitkiem plus montaz i demontaż to cena mi odpowiadająca. Acha czas pracy warsztatu 3 godz 45 minut.
Mój dogrzewacz miał spaloną świece po wymianie i czyszczeniu nadal nie odpalał próbował odpalił za 2 podejściem raz i zdechł ... błedów nie było stwierdzono wypaloną komorę lub moduł sterujący. Kupiłem u nich używany kompletny dogrzewacz d3wz dodatkowo nowe sitko , montaż i demontaż starego, test i gwarancja rozruchowa na używkę od nich. Za wszystko zapłaciłem 400 zł ( w tym sitko 44 zł diagnostyka i montaż nowego - używanego), stary zostawiłem im. Uważam że za uzywany piec z nowym sitkiem plus montaz i demontaż to cena mi odpowiadająca. Acha czas pracy warsztatu 3 godz 45 minut.