centralny zamek
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slawek
- Aktywny T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
centralny zamek
Mam problem z centralnym zamkiem jak mam zamknięte auto to bagażnik jest otwarty a jak otwarte auto to klapa zamknięta,a do tej pory było wszystko OK. Pomożecie? <vw>
-
slawek
- Aktywny T4
- 13
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Re: centralny zamek
Dzięki za podpowiedż,ale samo się naprawiło rozebrałem tylną klapę i wszystko działa prawidłowo.
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Jak samo się naprawiło to masz gdzieś przerwę w wiązce. Daj Ci Boże niech działa, ale miałem takie przygody w wiązce drzwi kierowcy - a to szyba, a to zamek, a to lusterko - i po 17 rozbieraniach i naprawach w końcu się wnerwiłem i wykonałem wiązkę od nowa.
Też mi się samo naprawiło i samo psuło.
Też mi się samo naprawiło i samo psuło.
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Koledzy od niedawna mam taka zagadke w swoim Vw T4.Mialem orginalny centralny zamek.Po uzytkowaniu auta kilka lat i kilku wlamaniach postanowilem zalozyc auto alarm.Kosztowal nie malo i dzialalo wszystko ok.Kluczyk scyzoryk,auto alarm zamontowany w kluczyku (zmieniana byla plytka).Dzialalo wszytko pieknie kilka lat.
Zadko pod domem zamykam na auto alarm(wciskajac przycisk) tylko przekrecalem kluczyk w drzwiach od kierowcy i wszystkie zamki sie zamykaly.Typowe dzialanie centralnego zamka,jeden zamek sie zamyka i wszystkie za nim.
Jak na zlosc teraz (najprawdopodobniej chyba cos z zamkiem) w drzwiach od kierowy sie uwalilo gdyz zamykaja sie tylko te jedne drzwi.
Jak zamkne z auto alarmu to sie zamkna wszystkie drzwi.
Jak wcisne ten bolec co jest w drzwiach pasazera (i nie tylko )to sie zamkna od kierowcy tez,odwrotnie nie chca.(wciskajac bolec w drzwiach kierowcy-rownoznaczne z przekreceniem kluczka od zewnatrz)
Od czego ma zaczac,nie mam czasu sie za to wziasc ale przed zima musze. Gdyz auto jak dluzej stoi to auto alarm zrzera prad z aku.Z centralnego bez auto alarmu troche mniej.
Mysle ze wina tkwi w drzwiach kierowcy ,ale gdzie w centralnym,w wiazce do kabiny,raczej chyba nie, bo z auto alarmu drzwi sie zamykaja,tylko nie chca sie zamknac inne drzwi po przekreceniu kluczyka w drzwiach kierowcy.Kiedys tak wlasnie zamykalem az do pewnego dnia.Cos sie zepsulo ale co ?
Dzieki za podpowiedzi.
Zadko pod domem zamykam na auto alarm(wciskajac przycisk) tylko przekrecalem kluczyk w drzwiach od kierowcy i wszystkie zamki sie zamykaly.Typowe dzialanie centralnego zamka,jeden zamek sie zamyka i wszystkie za nim.
Jak na zlosc teraz (najprawdopodobniej chyba cos z zamkiem) w drzwiach od kierowy sie uwalilo gdyz zamykaja sie tylko te jedne drzwi.
Jak zamkne z auto alarmu to sie zamkna wszystkie drzwi.
Jak wcisne ten bolec co jest w drzwiach pasazera (i nie tylko )to sie zamkna od kierowcy tez,odwrotnie nie chca.(wciskajac bolec w drzwiach kierowcy-rownoznaczne z przekreceniem kluczka od zewnatrz)
Od czego ma zaczac,nie mam czasu sie za to wziasc ale przed zima musze. Gdyz auto jak dluzej stoi to auto alarm zrzera prad z aku.Z centralnego bez auto alarmu troche mniej.
Mysle ze wina tkwi w drzwiach kierowcy ,ale gdzie w centralnym,w wiazce do kabiny,raczej chyba nie, bo z auto alarmu drzwi sie zamykaja,tylko nie chca sie zamknac inne drzwi po przekreceniu kluczyka w drzwiach kierowcy.Kiedys tak wlasnie zamykalem az do pewnego dnia.Cos sie zepsulo ale co ?
Dzieki za podpowiedzi.
-
Ryś
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 Mix
- Opis: Posiadacz Zielonej t4 :D
- podziekowal za post: 37 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Kolego peters zdejmij tapicerkę drzwi kierowcy i sprawdź siłownik (masz tam mastera 4pin). Identyczną sytuację miałem u siebie. Koszt używanego siłownika ok 100zł a dłubania na 20min.
Powodzenia.
Powodzenia.
-
Robert32
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 2
- Model:
- Kontakt:
Witam. Chciałbym przedstawić mój problem. Samochód T4 transporter 2.5TDI 2000 rok. Oryginalny centralny zamek z kluczyka -scyzoryk. Przy zamykaniu lub otwieraniu z kluczyka zapalają się i "nie gasną" wszystkie światła kierunkowskazów. Muszę albo odłączyć akumulator, albo wypiąć kotkę z centralki która jest za licznikiem. Centralny zamek z kluczyka czy też zamka w drzwiach działa bez zarzutu.
Proszę o pomoc. Co robić? Dzięki
Proszę o pomoc. Co robić? Dzięki
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
W module komfortu jest przekaznik który podaje napięcia na kierunki . I tutaj masz klops bo pewnie styki kleją sie w tym przekazniku ...
Kris
Kris
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Przecież sterownik centralnego jest łatwo rozbieralny. Krzysaudi da się jakoś naprawić ten przekaźnik?
-
krzysaudi
- Stały bywalec
- 15
- Model:
- Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
T4 nie pamiętam za bardzo , ale w passatach i golfikach jest modul komfortu podobny do tego z t4 . Sygnał do kierunków idzie przewodami czarno/białym i czarno/zielony .Sprawdzić czy idą takie przewody do centralki , a idą napewno i wtedy wiadomo który jest to przekaznik . Czy naprawiać go ... najlepiej wymienić na drugi .
Kris
Kris