Po przekręceniu stacyjki wszystko się wyłącza...

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
ToJaMot
Forumowicz T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 10
Model:
Auto: Multivan 92'
podziekowal za post: 3 razy
Kontakt:

Po przekręceniu stacyjki wszystko się wyłącza...

Nieprzeczytany post autor: ToJaMot »

Cześć,

Jako że miałem miejsce pod fotelem kierowcy na dodatkowy aku, to wstawiłem tam sprawny aku 44ah, podpiąłem pod klemy tam też się znajdujące, odpalilem silnik - sprawdzam napięcie na nim - nie zmienilo się - czyli nie laduje.

Wyjalem znajdujący się tam(pod fotelem) przekaznik i okazalo się ze jedna z tych blaszek wyrwala się z przekaznika;
Wsadzilem spowrotem, i ciach - wylaczylo się radio i zresetowal zegar.

Odlaczylem przekaznik, radio odpalilo itd - chcialem ponownie odpalic silnik - przekrecam stacyjke i wszystko sie wylaczylo - tak jak zwykle przy odpalaniu auta, ale w tym przypadku nie kreci...

I podwójne pytanie - bo przejrzalem z grubsza bezpieczniki - chyba wszystkie sa ok.
Co się rozwalilo że nie ma zasilania ?
A dwa - o co chodzi z tym akumulatorem i przekaznikiem pod fotelem - jak to dziala, po co w ogole ten przekaznik itd. - czy swietlowka nad stolikiem ciagnie z 2 aku ? Bo nie mam tam napiecia.

Dzięki za pomoc :).

Pojutrze wyjeżdzam do norwegii, i fajnie jakby auto działało płacz
mikoli
Znawca T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Re: Po przekręceniu stacyjki wszystko się wyłącza...

Nieprzeczytany post autor: mikoli »

Odczyść klemy przy głównym akumulatorze i posprawdzaj masy, co do drugiego akumulatora to masz Tu temat o tym
Świetlówka nad stolikiem zasilana jest z akumulatora pod siedzeniem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”