Nie palą się kontrolki.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Volswagen T4
- Opis: GG 4300032
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Nie palą się kontrolki.
Witam wszystkich serdecznie.Posiadam t4 2.5b +LPG. <smile>
Ostatnio po powrocie z pracy do domu zgasiłem swoją t4.Rano jak chciałem ją odpalić.. '' przekręciłem stacyjkę ,ale moją uwagę przykuło to ,że po przekręceniu zapłonu żadna kontrolka się nie zapala.Nic,zero odzewu :?: .Nie ma różnicy czy aku jest załadowane czy nie jest tak samo.. co może być tego przyczyną? proszę o szybką odpowiedź. ;> ?
Pozdrawiam Krzysiek.
Ostatnio po powrocie z pracy do domu zgasiłem swoją t4.Rano jak chciałem ją odpalić.. '' przekręciłem stacyjkę ,ale moją uwagę przykuło to ,że po przekręceniu zapłonu żadna kontrolka się nie zapala.Nic,zero odzewu :?: .Nie ma różnicy czy aku jest załadowane czy nie jest tak samo.. co może być tego przyczyną? proszę o szybką odpowiedź. ;> ?
Pozdrawiam Krzysiek.
-
czarny1x1x
Re: Nie palą się kontrolki.
nie bardzo rozumie z tym aku ? a czy auto odpala ? czy tylko kontrolki nie świecą ? sprawdź kostkę stacyjki bo mogła się wysypać
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Po włączeniu zapłony żadna z kontrolek nie świeci się ,ale rozrusznik kręci,ale nie odpala.Od czego i gdzie mam szukać przyczyny tego zagadnienia?czarny1x1x pisze:nie bardzo rozumie z tym aku ? a czy auto odpala ? czy tylko kontrolki nie świecą ? sprawdź kostkę stacyjki bo mogła się wysypać
-
czarny1x1x
[quote="GroźnaT4"
:?: (.Nie ma różnicy czy aku jest załadowane czy nie jest tak samo.. ) <szok> tego nie załapałem sprawdż kostkę stacyjki ,lub jeśli masz jakieś dodatkowe odcięcie zapłonu czy przełącznik nie padł
:?: (.Nie ma różnicy czy aku jest załadowane czy nie jest tak samo.. ) <szok> tego nie załapałem sprawdż kostkę stacyjki ,lub jeśli masz jakieś dodatkowe odcięcie zapłonu czy przełącznik nie padł
-
GroźnaT4
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Padł moduł układu scalonego..dzięki wielkie za pomoc.
czarny1x1 odezwie się , odezwie. :)
czarny1x1 odezwie się , odezwie. :)
-
czarny1x1x
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Bez licznika auto normalnie odpala wiec nie ma się co cieszyć . Można bez licznika jezdzić tylko wtedy nie ma ładowania
-
czarny1x1x
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Odgrzeję trochę temat .
2.4D 95r zgasły mi kontrolki w liczniku. Przez jakiś czas pojawiały się i gasły aż w końcu zgasły. Przez to nie działają także wskaźniki paliwa i temperatury.
Oświetlenie licznika działa, zegar także ( wersja z obrotomierzem ) ,ale zgasły wszystkie kontrolki.
Byłem wczoraj na złomie , wymieniłem licznik, przewody od skrzynki bezpieczników do licznika, bezpieczniki sprawne.
Podłączałem już swój licznik pod inne przewody i też nic.
Podmieniałem także przekaźniki i ciemność.
Kostka stacyjki także jest dobra. Kupiłem nową i podłączania była z innego auta - nadal to samo.
Gdzie dalej szukać problemu ?
2.4D 95r zgasły mi kontrolki w liczniku. Przez jakiś czas pojawiały się i gasły aż w końcu zgasły. Przez to nie działają także wskaźniki paliwa i temperatury.
Oświetlenie licznika działa, zegar także ( wersja z obrotomierzem ) ,ale zgasły wszystkie kontrolki.
Byłem wczoraj na złomie , wymieniłem licznik, przewody od skrzynki bezpieczników do licznika, bezpieczniki sprawne.
Podłączałem już swój licznik pod inne przewody i też nic.
Podmieniałem także przekaźniki i ciemność.
Kostka stacyjki także jest dobra. Kupiłem nową i podłączania była z innego auta - nadal to samo.
Gdzie dalej szukać problemu ?
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Gniazdo bezpiecznika 16 oraz sam bezpiecznik okazały się sprawcą braku prądu .
-
fullcasco
- Początkujący T4
- 11
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
wlasnie mi zgasly kontrolki ,auto pali i jezdzi tylko kontrolka od swiatel drogowych dziala
jedyne co zrobile to podpiolem czujnik oleju gorny na bloku zolty kabelek i zgasly kontrolki
edit
zrobione ,zwarcie na schowku
jedyne co zrobile to podpiolem czujnik oleju gorny na bloku zolty kabelek i zgasly kontrolki
edit
zrobione ,zwarcie na schowku