Klakson - pierścień i styk pod kierownicą awaria
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
wujSZYMoff
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Opis: W promieniach słońca blacha jak złota lśni...
- podziekowal za post: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Klakson - pierścień i styk pod kierownicą awaria
Witam!
Stało się nieszczęście!!! Jakiś czas coś chrupało jak skręcałem kierownicą. Chyba bardziej szurało, niż chrupało, ale mniejsza o to. Parę dni temu w trakcie skręcania usłyszałem lekki strzał i spod kierownicy wypadła mała miedziana blaszka. Trochę mnie to przestraszyło, bo pomyślałem, że to coś od poduszki i zaraz wystrzeli. Po chwili moje wątpliwości zostały rozwiane, ponieważ przy skręceniu kierownicy w drugą stronę włączył się klakson. Długo się nie zastanawiając - a czasu było nie wiele, bo stałem na środku skrzyżowania za dużym dostawczakiem, cały czas trąbiąc :) - wyjąłem przekaźnik od klaksonu. Wczoraj korzystając z pięknej pogody i chwili wolnego z okazji Dnia Dziecka zdjąłem kierownicę, żeby zobaczyć o co kaman. Moim oczom ukazał się taki widok: Teraz moje pytanie dotyczące uratowania mojego ulubionego urządzenia w samochodzie. Czy da się ten pierścień i styk wymienić? Gdzie można coś takiego kupić - ewentualnie, czy może któryś z kolegów lub koleżanek ma coś takiego na zbyciu?
Stało się nieszczęście!!! Jakiś czas coś chrupało jak skręcałem kierownicą. Chyba bardziej szurało, niż chrupało, ale mniejsza o to. Parę dni temu w trakcie skręcania usłyszałem lekki strzał i spod kierownicy wypadła mała miedziana blaszka. Trochę mnie to przestraszyło, bo pomyślałem, że to coś od poduszki i zaraz wystrzeli. Po chwili moje wątpliwości zostały rozwiane, ponieważ przy skręceniu kierownicy w drugą stronę włączył się klakson. Długo się nie zastanawiając - a czasu było nie wiele, bo stałem na środku skrzyżowania za dużym dostawczakiem, cały czas trąbiąc :) - wyjąłem przekaźnik od klaksonu. Wczoraj korzystając z pięknej pogody i chwili wolnego z okazji Dnia Dziecka zdjąłem kierownicę, żeby zobaczyć o co kaman. Moim oczom ukazał się taki widok: Teraz moje pytanie dotyczące uratowania mojego ulubionego urządzenia w samochodzie. Czy da się ten pierścień i styk wymienić? Gdzie można coś takiego kupić - ewentualnie, czy może któryś z kolegów lub koleżanek ma coś takiego na zbyciu?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
flax
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 29
- Model:
- Auto: California Exclusive
- podziekowal za post: 25 razy
- otrzymal podziekowanie: 26 razy
- Kontakt:
Re: Klakson - pierścień i styk pod kierownicą awaria
Kolega wlasnie wymienial, zestaw nowych dzwigni jakies grosze 17€? Pierscien chyba kupil uzywany za 25€ w uzywce...
-
wujSZYMoff
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- It’s my birthday
- Kontakt:
Dzisiaj byłem w serwisie VW. Złącze ślizgowe klaksonu - bo tak się to cudo nazywa - jest do kupienia. Co prawda tylko na zamówienie, ale jest. Tylko z ceną się coś im pomyliło. 810 zł. Troszeczkę przesadzili. Serwisant powiedział, że to typowa usterka w tych rocznikach i dlatego po 98 r. zmienili kierownice na te z passata.
-
wujSZYMoff
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- It’s my birthday
- Kontakt:
No i po temacie. Złącze wymienione, styk naprawiony, klakson bangla. Temat do zamknięcia.
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
wujSZYMoff pisze:No i po temacie. Złącze wymienione, styk naprawiony, klakson bangla. Temat do zamknięcia.
Jaki koszt? Kupiłeś nowe czy używkę? Bo mam chyba to samo..
-
POLDEK
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Tak wyczerpującej odpowiedzi nie spodziewałem się , szczególnie załączniki dały obraz tego co trzeba naprawić - dzięki