Witam Szanowny Kolektyw!
Mam pytanie dotyczące tajemniczego przełącznika, który znajduje się na podstawie fotela kierowcy. Zdjęcia poniżej:
Tajemniczy przełącznik na podstawie fotela?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
wujSZYMoff
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Opis: W promieniach słońca blacha jak złota lśni...
- podziekowal za post: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Tajemniczy przełącznik na podstawie fotela?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Tajemniczy przełącznik na podstawie fotela?
Przekaźnik ma symbol J216? Być może ktoś zamontował ten wyłącznik aby w razie potrzeby móc "ręcznie" połączyć baterie rozruchowa z drugą, zamontowana pod fotelem.
-
wujSZYMoff
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- Opis: W promieniach słońca blacha jak złota lśni...
- podziekowal za post: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Re: Tajemniczy przełącznik na podstawie fotela?
Przekaźnik ma nr 214. Wiem, że pod fotelem jest instalacja do drugiego akumulatora - podłączone są do niego świetlówki na podsufitce na pace z osobnym włącznikiem (też na pace). Zastanawia mnie w jakim celu jest zainstalowany ten konkretny przełącznik? Nie długo będę zakładał alarm z centralnym i wycinał starą instalację od CNG, to zobaczę dokąd idą od tego przełącznika przewody. Nie chcę po prostu czegoś zepsuć :D. Nie próbowałem jeszcze montować drugiego akumulatora (nie wiem nawet jaki powinien być - pojemność, prąd), a nie chciałbym uszkodzić nowej baterii.