Naprawiamy wiązkę wentylatorów

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
pirat
Aktywny T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 11
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 27 razy
Kontakt:

Naprawiamy wiązkę wentylatorów

Nieprzeczytany post autor: pirat »

Witam
Mam problem z ustaleniem gdzie podłączyć czerwony przewód z wtyczki czujnika temperatury chlodnicy znajdujący się w lewym górnej części chłodnicy. Dla ścisłości wtyczka jest zarobiona ok, lecz drugie końce przewodów - biało czarny, oraz czerwono czarny jak ustaliłem ma być podłączony do wtyczki , którą z kolej podłączamy do przekażników wentylatorów, a czerwony jak się domyślam może być to +12 V , lecz nie wiem w którym miejscu go podłączyć-czy tak? Bardzo proszę o weryfikację. Silnik 2,5tdi z klimą manual.
Osobny temat to wiązka lamp przednich, lecz do niej jeszcze nie dotarłem, ale tu to masakra.
A po co to wszystko, a mianowicie zakupione druga t4 , stan oceniam na nie najlepszy i postanowiłem go doprowadzić do stanu zadawalającego, więc uczymy się na sprawczą, blacharza, lakiernika, elektryka i w dalszych postępach prac związanych z reanimacją okaże się z jakiej dziedziny jeszcze będę musiał posiąść wiedzę.i umiejętności. Lecz skoro ryby nie biorą musiałem sobie wymyślić inny rodzaj hobby.Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
chmielik
Ikona forum

16
Tematy: 43
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: Naprawiamy wiązkę wentylatorów

Nieprzeczytany post autor: chmielik »

A nie da rady podejrzeć w swoim srebrnym jak to idzie..
pirat
Aktywny T4

15
Model:
Kontakt:

Próbowałem , lecz musiałbym dużą część wiązki rozebrać, a to już trudne do wykonania. Liczyłem zakładając wątek, że może ktoś wrzuci kawałek schematu z tą częścią instalacji, jak również dotyczącą podłączenia lamp. Pozdrawiam serdecznie
mikoli
Znawca T4

16
Tematy: 3
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 102 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mikoli »

pirat pisze:
a czerwony jak się domyślam może być to +12 V , lecz nie wiem w którym miejscu go podłączyć-czy tak? Bardzo proszę o weryfikację. Silnik 2,5tdi z klimą manual.
Tak tam ma być stały + 12V, pod przednią lewą lampą powinieneś mieć wyprowadzony czerwony kabel z głównej instalacji z pojedynczym czarnym gniazdem który idzie ze skrzynki bezpieczników z pola A1/5 schemt i stronka:http://www.t4-wiki.de/wiki/F18
Możesz też go pociągnąć z klemy plusowej akumulatora poprzez bezpiecznik (myślę że 15A starczy)
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Co do podłączenia lamp, proponuję utworzyć nowy watek ;)
pirat
Aktywny T4

15
Model:
Kontakt:

Wiązka lamp jest w jeszcze gorszej kondycji niż wentylatorów - będę ją prawdopodobnie naprawiał , lecz jeśli to konieczne to w nowym wątku może być..Mikoli dziękuję Ci serdecznie za info ta informacja mnie już zadawala.dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”