T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest poniedziałek, 1 czerwca 2020, 07:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 08:09 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 11564
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: 2.0 TDI VP
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 292 razy
Pomógł: 754 razy
Te "inteligentne" ładowarki to się do ładowania akumulatorów nie nadają :-P


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 13:32 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 16 sierpnia 2018, 13:49
Posty: 20
Lokalizacja: Genewa
model: T4 Westfalia
silnik: 2.5 TDI

Podziękował: 2 razy
Pomógł: 0 razy
Rozładowałem ten aku z 5...7 razy do zera.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 14:40 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 6 września 2010, 10:40
Posty: 396
Lokalizacja: Kowary
model: syncro long, króciak
silnik: acv

Podziękował: 17 razy
Pomógł: 21 razy
No,to już wiesz dlaczego padł


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 14:45 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 2957
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 198 razy
Pomógł: 120 razy
Samo do zeta to jeszcze pikuś byleby blyskawicznie naladować. Inaczej się zasiarczania i kiszka


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 16:35 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 6 września 2010, 10:40
Posty: 396
Lokalizacja: Kowary
model: syncro long, króciak
silnik: acv

Podziękował: 17 razy
Pomógł: 21 razy
Adampio napisał(a):
Samo do zeta to jeszcze pikuś byleby blyskawicznie naladować. Inaczej się zasiarczania i kiszka

Dokładnie tak, dlatego moja metoda żeby mieć duży zapas energii i nie rozładowywać akumulatora poniżej 12-11,5V się sprawdza. Tanie kwasiaki o większej pojemności wytrzymują dłużej niż drogi mały akumulator rozładowywany do niskich wartości :P


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 17:47 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 1 lipca 2016, 23:19
Posty: 17
model: t4
silnik: 2.4

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
To teraz moje pytanie jest takie. Czy mogę pod maskę i pod fotel wrzucić dwie identyczne baterie???np. 100ah. Oczywiście kwasiaki


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 19:48 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 6 września 2010, 10:40
Posty: 396
Lokalizacja: Kowary
model: syncro long, króciak
silnik: acv

Podziękował: 17 razy
Pomógł: 21 razy
roksc33 napisał(a):
To teraz moje pytanie jest takie. Czy mogę pod maskę i pod fotel wrzucić dwie identyczne baterie???np. 100ah. Oczywiście kwasiaki

Jeśli są tego samego typu i w podobnym stanie to nie widzę przeciwwskazań. Gorzej jak jeden jest na wykończeniu, to może na postoju ciągnąć prąd z drugiego, jeśli separator mu na to pozwoli.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 19:50 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 1 lipca 2016, 23:19
Posty: 17
model: t4
silnik: 2.4

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Nie nie nowego pod maske kupiłem.pare dni temu. Wiec będą dwie nowe sztuki


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 20 maja 2020, 21:26 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 6 września 2010, 10:40
Posty: 396
Lokalizacja: Kowary
model: syncro long, króciak
silnik: acv

Podziękował: 17 razy
Pomógł: 21 razy
roksc33 napisał(a):
Nie nie nowego pod maske kupiłem.pare dni temu. Wiec będą dwie nowe sztuki

Więc je montuj i ciesz się prądem. Byle by ich za głęboko nie rozładowywać :P


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB