T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest piątek, 6 grudnia 2019, 08:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 13 listopada 2019, 08:51 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): piątek, 17 stycznia 2014, 18:00
Posty: 222
model: t4
silnik: 2.4

Podziękował: 34 razy
Pomógł: 1 raz
oscyloskopu niestety niemam, odpinałem wtyki czujników przy kołach, i mierzyłem miernikiem opór tył i przód mają taki sam, sprawdziłem błędy przy odpiętych czujnikach i też wywala ten jeden błąd , specjalnie zainstalowałem sobie Polski vag 4.9 żeby zobaczyć czy to vcds nie kłamie i tez tylko ten jeden błąd. Kolego Orel11 gdzie wysyłałeś ten sterownik ?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 1 grudnia 2019, 13:14 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 23 kwietnia 2017, 20:26
Posty: 80
Lokalizacja: Sejny
model: Transporter
silnik: 2,5 tdi 102 ACV

Podziękował: 4 razy
Pomógł: 1 raz
Przed konserwacją tylnych wahaczy musiałem usunąć czujniki ABS, jeszcze oryginalne dlatego bez ich uszkodzenia nie bylo to możliwe. Wetknąłem tanie chińskie i przez jakiś czas kontrolka nie świeciła ale teraz świeci. Ponad wszelką wątpliwość sprawdziłem czy ABS się uruchamia i wynik jest pozytywny. Pod pedałem hamulca wyrażnie czuję jego dzialanie. Czytałem o zwieraniu pin 21 z masą ale nie wiem gdzie go szukać i z moim doświadczeniem wolę niczego nie zwierać. Pytanie, czy w warsztacie wyłączą kontrolkę ABS po podłączeniu komputera?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 1 grudnia 2019, 13:59 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 26 listopada 2010, 20:00
Posty: 1138
Lokalizacja: ZCH
model: t4 caracelle
silnik: VR6

Podziękował: 42 razy
Pomógł: 90 razy
Podłącz WAGa i zobacz jaka jest przyczyna że zapala się lampka ABS. Jeżeli jest to błąd sporadyczny, to tylko wystarczy skasować błąd i powinno być dobrze.



Za ten wpis autor bigos1966 podziękował: taky (środa, 4 grudnia 2019, 21:19)
  Statystyki: 4.76%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB