T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest piątek, 6 grudnia 2019, 07:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 5 sierpnia 2019, 22:34 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 11:21
Posty: 4
model: multivan
silnik: 2,5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
Witam. Przejrzałem wszystkie tematy ale mojego problemu nie znalazłem. Otóż w moim syncro jadąc 30-60,80 czy 100 km/h jest wszystko ok. Cicho i przyjemnie. Problem zaczyna się po zdjęciu nogi z gazu (hamowanie silnikiem) lub w ogóle hamowanie. Zaczyna się basowe wycie z tyłu. Po naciśnięciu pedału gazu wycie ustaje, cisza jak makiem zasiał. Czy miał ktoś z Was podobny problem ? może poradzicie co z tym zrobić ?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 6 sierpnia 2019, 13:17 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 11397
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: 2.0 TDI VP
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 289 razy
Pomógł: 740 razy
Dyfer do roboty


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 15 listopada 2019, 21:30 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): czwartek, 26 marca 2015, 11:21
Posty: 4
model: multivan
silnik: 2,5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 1 raz
Wyjąłem, rozebrałem. Powód okazał się błahy. Poluzowały się nakrętki trzymające łożyska stożkowe w obudowie przy wejściu wału do dyfra. Nie wiem jaki był powód, na wszelki wypadek kupiłem nowe łożyska. Luz (ok 2-3mm) przy puszczaniu gazu powodował tarcie zębów o obudowę w środku dyfra. Teraz wszytko ok, cicho i przyjemnie. Jakby ktoś potrzebował info jakie łożyska i jak rozebrać to służę pomocą.



Za ten wpis autor climbero podziękował: Probe041 (piątek, 15 listopada 2019, 21:42)
  Statystyki: 4.76%
Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB