T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 19:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 7 grudnia 2017, 14:04 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 12:29
Posty: 3
model: T4 California
silnik: 2.5 TDI 102

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 0 razy
Cześć!
To mój pierwszy post i niestety od razu z problemem.
Coś posypało mi się Webasto w californi. Webasto załącza się i po ok. 3 min. wyrzuca błąd f12 na jednostce sterującej. Czy któryś z Kolegów zna speca, który naprawi ogrzewanie? Jestem z dolnośląskiego.
Pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 7 grudnia 2017, 18:37 
Offline
podteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 10 października 2017, 17:39
Posty: 170
model: T4
silnik: 2,5TDI

Podziękował: 3 razy
Pomógł: 13 razy
F12 to błąd przegrzania, czyli najprawdopodobniej jest uszkodzony czujnik temperatury lub przegrzania.


_________________
Moja Teczka <57> viewtopic.php?f=30&t=15503&hilit=nasz+bus


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 7 grudnia 2017, 20:57 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 12:29
Posty: 3
model: T4 California
silnik: 2.5 TDI 102

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 0 razy
Po wyjęciu bezpiecznika błąd znika. Pojawia się ponownie po około 3 minutach działania. Przez te 3 minuty grzeje słabo. Ciężko jest mi grzebać przy ogrzewaniu bo jestem po ciężkim wypadku i nie mam kanału. Miejscowi spece od ogrzewań nie widzieli jeszcze takiego ogrzewania (sterowanie Westfalii). Czytałem że kilkukrotnie powtórzony błąd może zablokować sterownik. Wolałbym tego uniknąć. Ktoś może pomóc w południowo-zachodniej Polsce?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 26 marca 2018, 08:28 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): czwartek, 28 września 2017, 12:29
Posty: 3
model: T4 California
silnik: 2.5 TDI 102

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 0 razy
Źródłem problemu okazała się reklamówka wciągnieta przez ogrzewanie. Co do serwisu to polecam
Seb-Tom Wolności 179, 58-560 Jelenia Góra.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 26 marca 2018, 23:19 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 25 września 2011, 16:29
Posty: 1035
model: California Exclusive
silnik: AXG

Podziękował: 24 razy
Pomógł: 10 razy
Dzieki za info. Na przyszlosc: sterownik masz w kanale dolotowym w bocznej scianie i tam jest kostka pod ktora nalezy sie podlaczyc z zegarem diagnostycznym by skasowac bledy.


_________________
Pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 27 marca 2018, 06:21 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 10:16
Posty: 5092
Lokalizacja: Opole
opis: Sekcja Dolno-Śląsko-OPOLSKA!
model: Mixt
silnik: ACV

Podziękował: 45 razy
Pomógł: 442 razy
Proszę trzymać się tematyki wątku i działu. Do dyskusji technicznych są na forum odpowiednie miejsca.


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB