T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest środa, 14 listopada 2018, 11:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 3 marca 2016, 01:40 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): środa, 11 lutego 2015, 02:39
Posty: 49
model: vwt4 Multivan 98r.
silnik: 2,5 tdi,ACV

Podziękował: 24 razy
Pomógł: 0 razy
tak rozrusznik ,stacyjka nic do tego skoro prąd dochodzi do rozrusznika


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 21:02 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): środa, 19 października 2011, 18:03
Posty: 174
Lokalizacja: Olkusz
model: T4
silnik: 2.5 TDI

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 5 razy
Witam koledzy czy do AJT 88KM 65kw podejdzie ta kostka co jest w linku niżej,bo mam wsadzoną jakąś białą a ta jest czarna,w opisie tez nie ma mojej wersji i mam obawy co do zakupu? pozdrawiam

http://allegro.pl/kostka-stacyjki-vw-tr ... 75416.html


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 21:05 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10714
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 262 razy
Pomógł: 676 razy
Oczywiście, że tak. Ori są czarne


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 21:56 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): środa, 19 października 2011, 18:03
Posty: 174
Lokalizacja: Olkusz
model: T4
silnik: 2.5 TDI

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 5 razy
czyli śmiało ją mogę zakupić nawet biorąc to pod uwagę ze w opisie nie ma mojej wersji silnikowej?pozdro


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 22:05 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10714
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 262 razy
Pomógł: 676 razy
Moim zdaniem tak, bo kostka stacyjki w T4 była tylko jednego rodzaju ale jak bardzo się zastanawiasz to wejdź na http://www.teile.club i sprawdź sobie w etce


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 22:32 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 6 stycznia 2012, 14:41
Posty: 3922
Lokalizacja: Kraków
opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
model: T4 Mixt vel Bestel
silnik: 2.5 TDI ACV>102KM

Podziękował: 216 razy
Pomógł: 309 razy
picolo2009 napisał(a):
czyli śmiało ją mogę zakupić nawet biorąc to pod uwagę ze w opisie nie ma mojej wersji silnikowej?pozdro

Brać jak cię stać ;)


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: wtorek, 24 maja 2016, 22:37 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10714
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 262 razy
Pomógł: 676 razy
Numer części jest tutaj http://t4-wiki.de/wiki/Schalter_D_(Z%C3%BCndanlassschalter)#Teilenummern


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 10 sierpnia 2016, 18:19 
Offline
podteczkownik raczkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 16 czerwca 2015, 16:43
Posty: 3
model: t4
silnik: 1,9 td

Podziękował: 1 raz
Pomógł: 0 razy
<england> Pozdrowienia dla wszystkich z taczkami , a szczególnie dla autora wzorcowego manuala RAFFLEX-a . Taka rada to nie rada to złoto !!!


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: piątek, 12 sierpnia 2016, 06:02 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 6 stycznia 2012, 14:41
Posty: 3922
Lokalizacja: Kraków
opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
model: T4 Mixt vel Bestel
silnik: 2.5 TDI ACV>102KM

Podziękował: 216 razy
Pomógł: 309 razy
gumekrumek napisał(a):
<england> Pozdrowienia dla wszystkich z taczkami , a szczególnie dla autora wzorcowego manuala RAFFLEX-a . Taka rada to nie rada to złoto !!!

<england> Bezawaryjności życzę.


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 listopada 2016, 10:22 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 2233
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 72 razy
Mały przyczynek do kłopotów z kostką. Dwie kolejne kostki (zamienniki) padły mi na 99% z powodu bardzo silnego grzania styku przewodu czarno-żółtego z konektorem we wtyczce wiązki. Wykryłem to dopiero podczas jazdy na zastępczej kostce dyndającej sobie pod kierownicą.
I było już o tym pisane, ale jeszcze raz podkreślam woźcie ze sobą zapasową kostkę, nawet taka za 20 peelenów!! Odpalenie z zapasowej kostki trwa maks. 5 minut, nawet jak się ma wszystko w bagażniku przywalone bagażami. Testowane kilka dni temu w młynie wieczornego ruchu miejskiego na Piazza Venezia ;)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 listopada 2016, 10:26 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10714
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 262 razy
Pomógł: 676 razy
Dlatego kostkę się kupuje ori ;-)


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 listopada 2016, 10:37 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 2233
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 72 razy
Przyjdzie czas i na ori ale na razie jest kupa innych ważniejszych potrzeb Na razie zanabyłem kostkę Febi za 40% ceny oryginału (dwie poprzednie,takie po 20 zl. miałem za friko). Zlikwiduję to grzanie i poczekam aż padnie obecna :)


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 listopada 2016, 11:41 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 10714
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: AFN+
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 262 razy
Pomógł: 676 razy
Ori do dostania na all.... w okolicy 50zł


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 2 listopada 2016, 12:00 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 2233
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 72 razy
Probe041 napisał(a):
Ori do dostania na all.... w okolicy 50zł
A po czym poznajesz że ori i to nieużywane? <szok>
Cena w ASO >140 zł.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 13 listopada 2016, 14:20 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 23:42
Posty: 1052
Lokalizacja: Ursus
model: T4 Multivan
silnik: 2.4D AAB

Podziękował: 20 razy
Pomógł: 33 razy
Probe041 napisał(a):
Dlatego kostkę się kupuje ori ;-)

Ja kupiłem ori i musiałem ją pilnikiem potraktować, potem jednak okazało się ,że to nie wina kostki, więc ori trafiła do szuflady a starą spowrotem zamontowałem


_________________
Jeśli chcesz dojechać daleko, musisz jechać powoli.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 11:25 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 4 listopada 2016, 15:44
Posty: 6
model: 1997
silnik: 1.9td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam

Jestem nowym użytkownikiem forum oraz "szczęśliwym" posiadaczem T4.
Mam problem- otóż moje radio załącza się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Bardzo często zdarza się, że po wyjęciu kluczyka radio dalej działa, albo się wyłączy i po chwili znowu uruchomi. Powoduje to rozładowanie aku i bus z tego powodu już mnie parę razy zawiódł.
Czy wina leży po stronie kostki czy wkładki stacyjki?

Pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 12:47 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 24 listopada 2015, 13:59
Posty: 2233
Lokalizacja: Warszawa
model: T4 Multivan '95
silnik: 2.4D AAB
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 141 razy
Pomógł: 72 razy
IMHO tutaj wszyscy wkładkę nazywają kostką. Zechcesz wyjaśnić zatem wyjaśnić o co Ci się kuńkretnie roschodzi?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 13:43 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 16 lutego 2015, 23:42
Posty: 1052
Lokalizacja: Ursus
model: T4 Multivan
silnik: 2.4D AAB

Podziękował: 20 razy
Pomógł: 33 razy
Zerknij jak masz podłączone radio, myślę że jeden przewód masz pod stacyjkę i on rozłącza ci radio po wyłączeniu silnika drugi zaś pod stały plus tak aby radio grało na postoju.
Drugi plus nie łączy na stałe i dlatego czasami jak dostanie połączenia to uruchamia się samoistnie.
Kable zapewne na skrętkę to taki mój pomysł


_________________
Jeśli chcesz dojechać daleko, musisz jechać powoli.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 14:14 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 6 stycznia 2012, 14:41
Posty: 3922
Lokalizacja: Kraków
opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
model: T4 Mixt vel Bestel
silnik: 2.5 TDI ACV>102KM

Podziękował: 216 razy
Pomógł: 309 razy
Adampio napisał(a):
IMHO tutaj wszyscy wkładkę nazywają kostką. ...


Nie wszyscy.
Moim zdaniem przycina ci się wkład stacyjki.
Działa to w ten sposób, że jak masz włączone radio i wyłączasz silnik i energicznie wyciągniesz kluczyk, to wkład wyskakuje i rozłącza prąd. Natomiast jak kluczyk wyjmiesz delikatnie, to wkład nie wyskoczy i radio będzie grało dalej. Może więc ci się przycina wkład?


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 27 listopada 2016, 17:58 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): piątek, 4 listopada 2016, 15:44
Posty: 6
model: 1997
silnik: 1.9td

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Wkład ten co wchodzi kluczyk czy kostka? objawy są takie przy wyciąganiu i wkładaniu kluczyka słychać jak styka przekaźnik nieraz przy wyjęciu kluczyka- czy to szybko czy to wolno nie ma rozłączenia przekaźnika przez co radio działa dalej pomimo tego, że powinno być rozłączone.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB