T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest piątek, 21 czerwca 2024, 10:47

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 10 października 2022, 13:24 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): środa, 15 grudnia 2021, 14:54
Posty: 3
model: T4
silnik: 2,5 tdi acv

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy


Witam. Kupiłem nowe felgi 18" , a auto jeździ w Niemczech i muszę dostosować wskazania licznika.
Czytałem, że można zmienić impulsy. Może ktoś pomoże z tym tematem

Mam acv 102 km 2001 r.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 10 października 2022, 13:59 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): niedziela, 28 lutego 2016, 17:34
Posty: 433
model: MK1
silnik: 1,6TD

Podziękował: 5 razy
Pomógł: 51 razy
Jest zameldowane w rzeszy czy u nas?
Średnica felg nie ma większego znaczenia (w przeciwieństwie do ich tonażu), natomiast kolosalne znaczenie ma wielkość i indeks nośności opon.


Ostatnio edytowano środa, 12 października 2022, 20:48 przez MAZZY137, łącznie edytowano 1 raz

Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 10 października 2022, 20:06 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52
Posty: 2329
Lokalizacja: De - KLE
model: t4/t4/t4/sharan
silnik: AAB/2x ACU/AAA

Podziękował: 33 razy
Pomógł: 98 razy
Ogólnie auto powinno miec takie opony i koła jakie wpisane są w dowodzie .
U siebie robie tak, że przez jakiś czas jeżdżę w właczoną nawigacją i staram się zapamiętać prędkości licznikowe z gps - najważniejsze te na ograniczeniach.
Sam tak śmigam i stosuje to w kazdym aucie. Nigdy nie dostałem pozdrowień z trasy.
W T4 musiałbyś za każdym razem ustawiać licznik a i tak nie wiem czy idealnie było by to zrobione.
Obecnie mam 205/55/17 i są prawie idealnie w pokazywaniu prędkości licznika z gps. Różnica 1km,więc dla mnie pasuje.
Poszukaj sobie kalkulator przelicznika opon i będziesz mieć dokładność z opcja wyboru .


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: poniedziałek, 6 listopada 2023, 13:38 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): wtorek, 1 sierpnia 2023, 08:07
Posty: 22
model: T4 doka
silnik: 2.5 TDI AJT

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Programem DashDumpEdit mozna zmienic wpisujac km/h z gps i km/h z licznika i gotowe.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 27 grudnia 2023, 23:54 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 12337
Lokalizacja: DW
model: T4
silnik: 1.9 TD...
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 330 razy
Pomógł: 1047 razy
poolak2006 napisał(a):
Programem DashDumpEdit mozna zmienic wpisujac km/h z gps i km/h z licznika i gotowe.
Próbowałeś na T4kowym liczniku?


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 stycznia 2024, 08:35 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): wtorek, 1 sierpnia 2023, 08:07
Posty: 22
model: T4 doka
silnik: 2.5 TDI AJT

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Robiłem tak że fragment z t4 kopiowałem do wsadu np. z golfa IV/passata b5 robiłem korektę w tym programie i przerobiony fragment spowrotem wklejałem do orginalnego eepromu z t4.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB