T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest czwartek, 19 września 2019, 17:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 06:30 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 6 marca 2017, 19:14
Posty: 16
model: caravella
silnik: 2.5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam, czy ma ktoś wiedzę do czego jest ten czujnik 6N0 945 553a. Jest on zamontowany w układzie hamulcowym po środku auta. Z tego co się zorientowałem nie każde t4 go posiada.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 08:32 
Offline
nadteczkownik doskonały
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 21:37
Posty: 11282
Lokalizacja: DW
opis: Artur
model: T4
silnik: 2.0 TDI VP
ostrzeżenia: 1

Podziękował: 286 razy
Pomógł: 728 razy
według etki do skrzyni automatycznej :)


_________________
Nie pomagam na PW. Masz problem szukaj/pisz na forum


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 08:58 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 6 marca 2017, 19:14
Posty: 16
model: caravella
silnik: 2.5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
to dziwne bo jest zamontowany na przewodzie hamulcowym


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 09:47 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 26 listopada 2010, 20:00
Posty: 1096
Lokalizacja: ZCH
model: t4 caracelle
silnik: VR6

Podziękował: 40 razy
Pomógł: 83 razy
Ciekawe gdzie jest ten czujnik. Mógłbyś zrobić zdjęcie tego czujnika, w którym miejscu on występuje. U mnie wychodzi że to jest numer wtyczki.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 10:08 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 6 marca 2017, 19:14
Posty: 16
model: caravella
silnik: 2.5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Po tym numerze w googlach wyskakuje czujnik identyczny jak jest zamontowany.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 11:20 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 26 listopada 2010, 20:00
Posty: 1096
Lokalizacja: ZCH
model: t4 caracelle
silnik: VR6

Podziękował: 40 razy
Pomógł: 83 razy
A mi wyskakuje nr wtyczki a nie czujnik. Ciekawi mnie w jakim dokładnie miejscu jest w T4-ce. I do czego służy.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 11:45 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 8 czerwca 2012, 13:00
Posty: 2145
Lokalizacja: Łomianki/Warszawa
opis: Kapitan eMO
model: Escapade, holenderka
silnik: 2,5 TDI AXG, AJT+

Podziękował: 160 razy
Pomógł: 136 razy
https://www.google.com/search?client=fi ... X8#imgrc=_


_________________
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 12:55 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 6 marca 2017, 19:14
Posty: 16
model: caravella
silnik: 2.5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
W aucie mam błąd ABS/ESP czytając błąd przez Vcds pokazuje błąd ciśnienia czujnika nr 1. Logicznie czujnik w pompie hamulcowej będzie czujnikiem nr 1 , a ten czujnikiem nr 2 . A wychodzi ze jest on od skrzyni biegów.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: środa, 24 kwietnia 2019, 16:29 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 26 listopada 2010, 20:00
Posty: 1096
Lokalizacja: ZCH
model: t4 caracelle
silnik: VR6

Podziękował: 40 razy
Pomógł: 83 razy
On nie jest w skrzyni biegów, tylko jak masz automat. Faktycznie jest na przewodzie hamulcowym. Strasznie drogi, ponad 100€. Jesteś pewny że to on jest winny a nie przewody zaśniedziałe lub przerwane. Taniej jest najpierw to sprawdzić.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2019, 09:03 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): poniedziałek, 6 marca 2017, 19:14
Posty: 16
model: caravella
silnik: 2.5 benz

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Pewny nie jestem tylko błąd wskazuje na niego.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: czwartek, 25 kwietnia 2019, 10:24 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): piątek, 26 listopada 2010, 20:00
Posty: 1096
Lokalizacja: ZCH
model: t4 caracelle
silnik: VR6

Podziękował: 40 razy
Pomógł: 83 razy
Możesz sprawdzić WAGiem czy czujnik pokazuje prawidłową pracę czujnika(czy pokazuje dobre ciśnienie). Pytanie masz dwa czujniki czy jeden. Ile przewodów i jakie kolory dochodzą do nich. Jaki dokładnie kod błędu występuje(cały opis). Czy oprócz świecenia kontroli i błędu, dzieje się coś z T4-rką.


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB