Różnice pomiędzy osobowym a ciężarowym do 3.5T
-
Fast128
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Caravelle Long 2001
- Kontakt:
Różnice pomiędzy osobowym a ciężarowym do 3.5T
Czym w praktyce różni się jazda osobowym, a ciężarowym autkiem do 3.5T? Pomijam kwestie VATu itp. Z tego co się dowiedziałem, to jedyną różnicą jest to, że ciężarowego, nawet jeśli jest to fiat panda, nie można zaparkować na chodniku. Czy coś jeszcze?
-
stamart
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: Różnice pomiędzy osobowym a ciężarowym do 3.5T
Nie chodzi o to czy auto jest zarejestrowane jako ciężarowe tylko DMC. Z tego co się orientuję to nie może przekraczać 2,5t.Fast128 pisze:Z tego co się dowiedziałem, to jedyną różnicą jest to, że ciężarowego, nawet jeśli jest to fiat panda
Ja mam zarejestrowane T4 na ciężarowy i z parkowaniem nigdy nie miałem problemów.
Być może jest to martwy przepis. Wystarczy że parkując mieścisz się w wyznaczonym do tego miejscu i nie blokujesz ani chodnika ani przejazdu no i oczywiście uiścisz opłatę to nie sądzę żeby ktoś się przyczepił.
Jeśli chodzi o ograniczenia prędkości i przepisy to dla T4 są takie same jak dla każdej osobówki. Jeśli nie mam racji to mnie poprawcie.Fast128 pisze:Czym w praktyce różni się jazda osobowym, a ciężarowym autkiem do 3.5T? Pomijam kwestie VATu itp
-
dzudi
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: vw t4
- Kontakt:
Re: Różnice pomiędzy osobowym a ciężarowym do 3.5T
witam, mam t4 2.4d zarejestrowany jako ciężarowy o dopuszczalnej ładowności 960kg i na 6 osób,proszę o poradę czy muszę mieć przegrodę (ściankę).Jestem w trakcie remontu i nie wiem czy coś z tym robić .