Sprężyny multivan wysoko tył
-
Norbi108
- Forumowicz T4
- 4
- Last active: -
- Tematy: 14
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- Kontakt:
Sprężyny multivan wysoko tył
Witam serdecznie
Panowie, strasznie mi trzeszczy zawieszenie na dziurach, najbardziej z tyłu. Nie mam pod sprężynami gumowych podkładek i tu jest dylemat. Mam sprężyny od Multi na końcach zwężane i wysoko stoi dupa, jeśli wsadzę te podkładki np z Allegro to będzie jeszcze wyżej. Znalazłem tabele kolorów sprężyn żeby jakieś niższe założyć ale z używek można zapomnieć. Ktoś pisał że z t5 pasują z multi prawda? Ewentualnie co do tych co mam mogę zastosować żeby nie skrzypiały i nie podniosło jeszcze wyżej tyłka?
Pozdro
Panowie, strasznie mi trzeszczy zawieszenie na dziurach, najbardziej z tyłu. Nie mam pod sprężynami gumowych podkładek i tu jest dylemat. Mam sprężyny od Multi na końcach zwężane i wysoko stoi dupa, jeśli wsadzę te podkładki np z Allegro to będzie jeszcze wyżej. Znalazłem tabele kolorów sprężyn żeby jakieś niższe założyć ale z używek można zapomnieć. Ktoś pisał że z t5 pasują z multi prawda? Ewentualnie co do tych co mam mogę zastosować żeby nie skrzypiały i nie podniosło jeszcze wyżej tyłka?
Pozdro
-
kagema
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: Sprężyny multivan wysoko tył
Cześć
Założyłem eibachy, jest miękko i wysokość jest dobra. Na forum jest temat o sprężynach, poczytaj.
Założyłem eibachy, jest miękko i wysokość jest dobra. Na forum jest temat o sprężynach, poczytaj.
-
Norbi108
- Forumowicz T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
Dzięki
Zaraz poszukam, a pamiętasz numery i może jakieś foto prześwitu?
A te podkładki gumowe sprężyn na górze i dole masz oryginalne czy może też kupywałeś?
Zaraz poszukam, a pamiętasz numery i może jakieś foto prześwitu?
A te podkładki gumowe sprężyn na górze i dole masz oryginalne czy może też kupywałeś?
-
Patrick
- Specjalista T4
- 13
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 73 razy
- Kontakt:
Eibach R10143. Na górze grubsza ori podkładka, na dole talerzyk i jest spoko.
-
Norbi108
- Forumowicz T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
-
Norbi108
- Forumowicz T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
A jakie masz amortyzatory? Słyszałem że mogę mieć tak wysoko przez amorki, może tu mam problem. Kupiłem te gumy, sprężyny fajnie wyglądają, tylko ta wysokość. Mógłbyś mi zrobić zdjęcie prześwitu ile tam miejsca między opona a nadkolem Ci zostaje?
-
Norbi108
- Forumowicz T4
- 4
- Model:
- Kontakt:
Nie, przód wygląda na standardowy. Ogólnie jak go sprowadziłem to miał pęknięte sprężyny i kupiłem używki z multi zwężane na końcach, czyli tak jak te oryginalne wyglądały. Ale kolor znaczników był nie do odczytania, czyli wielka niewiadoma. Amory z tyłu mam Sachs 701 513 031 N. Przód Sachs 170 880. Zamontowałem wczoraj te uszkodzone sprężyny ( na chwilę)i wygląda super, zrobię zdjęcie dzisiaj i wrzucę na forum.