instalacja gazowa do 2.5b
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
adi84
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: instalacja gazowa do 2.5b
Ja mam alhambre z sekwencja i Raz udalo mi się zejsc poniżej 10 l. A tak normalnie to 11-12 litrow a w 7 osob plus przyczepka to i 15 bylo silnik 2.0 115 km.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
2,0 115km jest to jednostka wysoce stara która to zawsze paliła jak smok, nie mówię że t4 nie jest smokiem ale 2,0 to jak dla mnie niewypał
-
adi84
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Alhambra wazy tyle co T4 prawie wiec kicha benzynowym. Ale ogólnie to silnik nie do zajechania. Ja pyknolem 70tys w 2 lata i tylko cewka padła i raz palec rozdzielacza.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jak zważysz na wadze to uwierzę, bo papier wszystko przyjmuje, tak jak mówię moja na wadzę pokazuje 2000kg przy pustym baku pb i lpg
-
arek2,5b
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: multivan
- Opis: 2 multivany w rodzinie a na miasto mega szybki trabi :)
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
ja też podałem dane z predkości do 120 , a z tego co kojarze to masz skrzynie jak w tdi88km czyli głuuugą :)chemik211 pisze:11-11,5l mi pali jak jadę do 110-120 a jak jadę 140-150 i ostro traktuje z klimą wychodzi 15-15,5 auto 7osób z bagażem to udowadnia jak złym pomysłem jest zwykły gaz
ja mam tylko przełożenie 28/40 kolega na tej skrzyni pali dokładnie 1 l. mniej niż ja w tej samego konfiguracji co ja także, nie ma dużej różnicy spalania, a koszty chyba duże. dobra może jestem przedrazliwiony, miałem kiedy omege na sekwencji to miałem karte stałego klienta u gazownika.
pozdrawiam
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Ja mam skrzynie dużą z acv i z tego co wiem jest ciut wolniejsza niż z 88km, a co do zwykłego gazu to niestety ale jego nie da sie ustawić aby afr spalin był prawidłowy w całym zakresie obrotów a znów co do omegi pytanie jaki gaz i jak był zamontowany, sekwencja jak będzie źle założona i do tego podłej jakości komponenty to nie będzie dobrze działać więc tu obalamy pierwszy mit , można gazować praktycznie każdy silnik z turbo czy bez obojetne
-
vwyogi
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: Caravelle Business
- Opis: 2.8 V6
- podziekowal za post: 18 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
i tu pies pogrzebany. Ja u gazowników zawsze głupa pale i sie pytam na ile ustawili AFR i jak ma być w teorii i w w iekszości przypadków zapada cisza, a to jest przeciez kluczowy parametr. Nawet w swoim garbusie mam sonde lambda i czytnik AFR do ystawienia poprawnych wartosci a jest co ustawiac bo 2 podwójne gazniki i do tego 3 dysze, zwężki i jeszcze kilka innych parametrów które trzeba zgrać, żeby miec wymagane AFR w pełnym zakresie obrotów.chemik211 pisze:, a co do zwykłego gazu to niestety ale jego nie da sie ustawić aby afr spalin był prawidłowy w całym zakresie obrotów
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Bo większości gazowników nie umie dobrze ustawić gazu tylko używa funkcji auto na postoju i twierdzą że jest ok, nawet nie jadą i nie ustawiają w drodze, do tego jak jada i ustawiają w drodze to znów nie mają podglądu na korekty paliwowe komputera benzynowego, i tak jest w 98% , w krk jest tylko 2-gości co mają sondę szerokopasmową i wiedza jak z niej korzystać
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Model:
- Kontakt:
Niestety lae się nie dorobiłem sondy, ale moi znajomi ją mają i zawsze korzystam z ich usług przy pełnej regulacji , pieniędzmi należy się dzielić, jeden chłopak robi chip i usuwa dpf a przy okazji jest miłośnikiem lpg a drugi montuje lpg i chcąc sie rozwijać zakupił sondę i nauczył się jej prawidłowej obsługi, rynek jest coraz bardziej wymagalnyb8tz pisze:Jeden to Ty a kto drugi?