Oswietlenie wewnętrzne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
eRMD
- Nowy T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: brak
- Kontakt:
Re: Oswietlenie wewnętrzne
rafi29t4 pisze:a ja wiem dzisiaj znalazłem te kable idą tam gdzie są wszystkie bezpieczniki musisz wyciągnąć całą tę tablice i na górze z prawej strony szukaj ,osobno idą od drzwi kierowcy a osobno z pozostałych drzwi
[obrazek]
te brązowe wtyczki z tym obciętym kablem to od oświetlenia i te blado różowe z żółtym
rysunek umarł :( może ktoś ma podobny na którym widać położenie wtyczki i kabelków odpowiedzialnych za włączenie oświetlania kabiny ??.
potrzebuję zrobić odcięcie sygnału otwarcia klapy. Z góry dzięki
-
dom80
- Aktywny T4
- 9
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: VW T4 transporter
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Witam
Brak oświetlenia w bagażniku po otwarciu klapy nie zapala się. Lampka z przełącznika na stałe można zapalić i działa. Wiem że grupa Vag ma w tylnym zamku jakiś styk do włączenia lampk prży otwieraniu klapy. Tylko jak to sprawdzić. Jest wtyczka z 2 kabelkami. Kolory to czarny i brązowy.
Pozdrawiam
Brak oświetlenia w bagażniku po otwarciu klapy nie zapala się. Lampka z przełącznika na stałe można zapalić i działa. Wiem że grupa Vag ma w tylnym zamku jakiś styk do włączenia lampk prży otwieraniu klapy. Tylko jak to sprawdzić. Jest wtyczka z 2 kabelkami. Kolory to czarny i brązowy.
Pozdrawiam
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
W zamku tylnej klapy jest mikro-przełącznik. W tych dwóch linkach jest jak się do niego dostać.
http://t4-wiki.de/wiki/T%C3%BCrkontaktschalter
http://t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%B6sser
http://t4-wiki.de/wiki/T%C3%BCrkontaktschalter
http://t4-wiki.de/wiki/Schl%C3%B6sser
-
dom80
- Aktywny T4
- 9
- Model:
- Auto: VW T4 transporter
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Witam
Pada pytanie 2 przewody które idą do mikro-przełącznika kolor czarny i brązowo biały. Czy one są masami ? Bo w mojej klapie nic nie robią a podłączam oddzielna masę do lampki w bagażniku i świeci.
Możliwe jest że te 2 masy są uszkodzone?
Pada pytanie 2 przewody które idą do mikro-przełącznika kolor czarny i brązowo biały. Czy one są masami ? Bo w mojej klapie nic nie robią a podłączam oddzielna masę do lampki w bagażniku i świeci.
Możliwe jest że te 2 masy są uszkodzone?
-
szkodnik
- Nowy T4
- 7
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Witam,
Chciałbym rozdzielić oświetlenie przednie i tylne w Caraveli. Teraz otwierając dowolne drzwi zapalają sie wszystkie lampki a chciałbym żeby przednie drzwi zapalały tylko przednia lampkę a przesuwne i klapa tylko tylne ośw.
Do krańcówki drzwi przesuwnych dochodzą dwa przewody brazowo-białe - miałem nadzieje że wystarczy odłączyc jeden z nich ale niestety nie. jeden podaje minus na wszystkie lampki a drugi bez wpływu na oswietlenie.
Poradzi ktoś jak to ogarnąć?
Chciałbym rozdzielić oświetlenie przednie i tylne w Caraveli. Teraz otwierając dowolne drzwi zapalają sie wszystkie lampki a chciałbym żeby przednie drzwi zapalały tylko przednia lampkę a przesuwne i klapa tylko tylne ośw.
Do krańcówki drzwi przesuwnych dochodzą dwa przewody brazowo-białe - miałem nadzieje że wystarczy odłączyc jeden z nich ale niestety nie. jeden podaje minus na wszystkie lampki a drugi bez wpływu na oswietlenie.
Poradzi ktoś jak to ogarnąć?
-
Micky
- Forumowicz T4
- 16
- Model:
- Auto: Caravelle '03 /C5 X7
- otrzymal podziekowanie: 15 razy
- Kontakt:
Wszystkie masy drzwi są wspólne. Musiał byś pociągnąć nowe przewody z drzwi kierowcy i pasażera i wpiąć je w przednią lampkę, wypinając z kostki wspólną masę drzwi.
-
szkodnik
- Nowy T4
- 7
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź. Miałem nadzieje ze wystarczy przeciąć jakiś przewód łączący przód z tyłem ale opcja dołożenia dwóch przewodów też jest dość prosta a efekt moim zdaniem wart poświęconego czasu.