Kolego jak auto zapalisz to podkręć silnik na 1200-1300 obr/min na postoju i zwróć UWAGĘ czy czy sa takie objawy !!! silnik trzęsie trochę budą , kierownica drży . po dodaniu na np 2000obr/min te objawy zanikają ??piotruuch pisze:kurcze paliwo się nie wraca!!! mechanik sprawdził świece i wszystko ok!grzeją się wszystkie ładnie od czubków i pobierają trochę mniej niż 10A (tzn.jedną dziesiątą np), pompa podaje paliwo niby wszystko ok!:( ale auto ma nadal problemy z odpalaniem
ale przedwczoraj zrozpaczony sytuacja wstawilem farelkę pod maskę, maskę zamknęłem i grzałem około 20-30min no i dziwne bo auto odpalilo na raz, dziś powtorzylem zabieg i to samo, co to może wpływać na odpalanie (latem też palił na raz), dziwne jest też że nie ma mrozów (u mnie narazie w nocy między 10 - 2stopnie)
Czy jak silnik jest jeszcze niezagrzany a ty wajche zimnego rozruchu schowasz to czy po podkręceniu na wysokie obroty i odpuszczeniu gazu silnik szybko schodzi z tych obrotów czy może tak "ospale" za wolno ......odpisz ,czekam na info..