Tyla szyba grzala i przestała pomocy z tym fantem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle LONG
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Tyla szyba grzala i przestała pomocy z tym fantem
Podczepie sie pod temat. W jaki sposob wyciaga sie ten przycisk i inne elementy panelu (np climatronic)? Trzeba rozmontowywac caly panel, czy wychodza osobno? Chodzi mi o deske z 99" po lifcie
Edit: U mnie jest taki problem, ze druga osoba jezdzaca samochodem ( ja jeszczw tego nie sprawdzilem) zauwazyla, ze nie dziala ogrzewanie tylnej szyby i przycisk jak sie go wcisnie to po pewnym czasie sam zmienia kolor z powrotem na czerwony. Czy to wskazuje na awarie wlasnie przycisku?
Edit: U mnie jest taki problem, ze druga osoba jezdzaca samochodem ( ja jeszczw tego nie sprawdzilem) zauwazyla, ze nie dziala ogrzewanie tylnej szyby i przycisk jak sie go wcisnie to po pewnym czasie sam zmienia kolor z powrotem na czerwony. Czy to wskazuje na awarie wlasnie przycisku?
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Tak ma być, przycisk automatycznie rozłącza grzanie i wraca do ,,pozycji wyjściowej" z czerwonym podświetlaniem. Tylko nie wiem czy jest to jakiś określony czas czy na zasadzie jakiegoś termika który kontroluje temperature ogrzewania szyby i wyłącza przycisk. Sprawdź najpierw na konektorkach przy szybie czy masz napięcie po włączeniu przycisku.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Wyciągasz tą kratkę/ramkę dookoła przycisków a potem sam przycisk. Jeśli chodzi o panel klimatronika to ściągasz osłonę plastikową z półeczką (lub bez, zależy czy radio 1 lub 2din) i potem 4 śrubki i masz panel na wierzchu.
http://t4-wiki.de/wiki/Climatronic#Ausbau
http://t4-wiki.de/wiki/Climatronic#Ausbau
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
http://zapodaj.net/d7788a6f9f7bc.jpg.html
Trochę się boję coś ułamać. Dobrze rozumiem, ze mam zdjąć tę plastikową końcówkę kabla? Ją się zsuwa, odpina?
Trochę się boję coś ułamać. Dobrze rozumiem, ze mam zdjąć tę plastikową końcówkę kabla? Ją się zsuwa, odpina?
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Ostatnio ciągle jestem w niedoczasie. Próbowałem coś tam mierzyć, ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem, jak posłużyć się miernikiem w tym przypadku. Natomiast zorientowałem się (takie odniosłem wrażenie), że nie działa też grzanie lusterek, co by wskazywało na przycisk. Wyjmę, przeczyszczę i zobaczymy co będzie. Ale nie pogardzę wskazówkami dot. zmierzenia napięcia na szybie oraz ew. numeru bezpiecznika odpowiadającego za obwody grzania lusterek i szyby. Z góry dzięki!
Edit: bezpieczniki juz znalazlem. Bylo na forum - moj blad.
Edit: bezpieczniki juz znalazlem. Bylo na forum - moj blad.
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
No więc okazało się, że lusterka grzeją - problem jest tylko z szybą. Zmierzyłem miernikiem napięcie przy włączonej stacyjce i święcącym na żółto przycisku. Jeden kabelek przytknąłem do złącza grzania szyby a drugi do tej metalowej spinki od tapicerki. Okrągłe zero. Nie wiem czy dobrze to mierze.
-
pawstrze
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Kontakt:
Ok. Tylko pytanie skad ja wziac skoro po kazdej stronie jest jeden kabelek?