ZERWANY PASEK ROZRZADU W 2.5 AAF
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Grubsztain
- Last active: -
ZERWANY PASEK ROZRZADU W 2.5 AAF
WITAM. Milo mi jest byc wlascicielem t4 jak i byc uzytkownikiem tego fajnego forum. Przejde moze odrazu do rzeczy. Czy zdazylo sie komus ze nie pogielo zaworow po zerwaniu paska rozrzadu?? stalo sie to praktycznie na wolnych obrotach i w dodatku jest to automat.
Ide zaraz rozbierac i ciekawy jestem czy bedzie zyl czy grubsza operacja mnie czeka.
Ide zaraz rozbierac i ciekawy jestem czy bedzie zyl czy grubsza operacja mnie czeka.
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: ZERWANY PASEK ROZRZADU W 2.5 AAF
pozostaje tylko nadzieja...., i życzę Ci kolego, żeby finansowo za mocno nie bolało :)
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Benzyna 8 zaworów i na wolnych obrotach, nie powinno być jakiejś wielkiej sieczki ale żeby żaden zawór nie ucierpiał to mało prawdopodobne.
-
czarny1x1x
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Silnik praktycznie bez kolizyjny do tego zawory pionowo w głowicy, duże szanse że silnik przeżyje, już parę przypadków miałem w 1,9td, 2,4d, i jeden 2,5tdi 88km na wolnych urwało pasek i głowica przeżyła, co nie mogłem uwierzyć
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Tak dla scislosci - benzyna R5 ma 10 zaworow ;)FocusMED pisze:Benzyna 8 zaworów i na wolnych obrotach, nie powinno być jakiejś wielkiej sieczki ale żeby żaden zawór nie ucierpiał to mało prawdopodobne.
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Są szanse, że będzie chodził bez konieczności remontu jeśli kontakt tłoków i zaworków nie był długotrwały. Nie znam tej głowicy, lecz chyba warto założyć pasek i jeśli odpali, nie będzie brał płynów, to możesz robić imprezkę ;-)
-
Grubsztain
Zabrakło mi dnia dzisiaj :D ale zlozylem po czesci w calosc moja "Cawalerke"-Carawelke. Wal korbowy na znaki, krecac korbowym nie blokuje sie, krecac walkiemw glowicy tez nie blokuje sie hmm moze bedzie zył a moze bez paska tak powinno byc? :D Ma ktos moze schemat tego rozrzadu z napinaczem i rolka gdzie znaki sa?? Na walku w glowicy niemoge znalesc znakow czy to takie wciecie malutkie na boku zebatki tego kola?? No nic jutro dalej operacja trwa. Pozdrawiam
-
Grubsztain
Dzieki za link,ale jest tylko opis a obrazek by mnie bardziej interesowal :) Pozdr
-
Grubsztain
Dzieki za link do foto ale to nie ten rozrzad. U mnie jest rolka i napinacz a nie sam napinacz. Zreszta niewazne juz bo pasek zalozylem i luzno kreci takze chyba liznelo po wydechach bo smierdzi paliwem. Takze glówka w góre ciekawe ile zaworow?? Pozdr
-
Grubsztain
No masz racje Kolego pewny nie jestem ale jakby bylo cos zle to by go blokowalo chyba nie ?
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
To już zależy ale nie zawszeGrubsztain pisze:No masz racje Kolego pewny nie jestem ale jakby bylo cos zle to by go blokowalo chyba nie ?
-
marh
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: VW T4 Caravelle GL
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Wałami przy źle ustawionym rozrządzie oczywiście obróci, ryzyko skrzywienia zaworków i rozszczelnienia góry silnika.
-
Grubsztain
Siema. "Cawalerke" jutro odpalamy. Wszystkie wydechy lizniete nawet nie widac bylo skrzywienia hehehe. Głowice juz zrobilem na igłe wszytko nowe popychacze luka itd. Nic nie pisalem wczesniej bo niebylo czasu, bo z roboty do roboty :D Najwazniejsze ze juz wszystko gitara bass no tylko portfel cienszy. Dzieki za pomoc. Jutro jeszcze napisze co i jak. Pozdro
-
Grubsztain
Witam. Maszyna chodzi jak ta lala. Wszystko gra, tylko portfel cienszy. Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.