Witam
Proszę o pomoc. W moim 2.0 AAC jest problem z pracą silnika na benzynie. Zaraz po odpaleniu zaczyna tracić obroty, czasem gaśnie. Jak się trochę podgrzeje to jakoś pracuje, ale jechać się za bardzo nie da. Nie ma mocy, dusi się. Czasem jak się go przegoni to da się jechać, ale po ponownym uruchomieniu silnik problem się powtarza. Na gazie pracuje całkiem nieźle. Jeżeli ktoś wie co mogę sam sprawdzić przed wydaniem grubej kasy to proszę o pomoc.
pozdrawiam
Łukasz
2.0 AAC problem z pracą silnika na benzynie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
will
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
2.0 AAC problem z pracą silnika na benzynie
Ostatnio zmieniony 17 paź 2011, 8:33 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post zaakceptowany warunkowo - zmiana tytułu - regulamin pkt.7, kolejne posty łamiące regulamin idą od razu do kasacji
Powód: post zaakceptowany warunkowo - zmiana tytułu - regulamin pkt.7, kolejne posty łamiące regulamin idą od razu do kasacji
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
Re: 2.0 AAC problem z pracą silnika na benzynie
zacznij od dokładniejszego opisu czyli
1 czy było coś robione przy silniku
2 lpg całkiem niezle ?????
3 lpg kiedy montowane
4 od kiedy masz takie objawy
5 jak wydląda spalanie na PB ? czuć paliwo , kopci , itp......
1 czy było coś robione przy silniku
2 lpg całkiem niezle ?????
3 lpg kiedy montowane
4 od kiedy masz takie objawy
5 jak wydląda spalanie na PB ? czuć paliwo , kopci , itp......
-
will
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Witaj
Gaz jest zamontowany już 3 lata, ale problemy pojawiły się jakoś rok temu. Całe lato pracował na gazie i zimą już na benzynie nie chciał. Najpierw wymieniona została sonda, potem czyszczone były wtryskiwacze po podobno się zakleiły. Potem mechanik naciągnął mnie na wymianę pompy paliwa bo miała być zatarta. Oczywiście wszystkie zabiegi nie pomogły. Potem jak nazbierałem trochę pieniędzy wybrałem się do diagnosty, podłączył się i padło na czujnik temperatury (2 piny) sam go wymieniłem i oczywiście jest jak było. Poczytałem trochę i stwierdziłem że ludzie często wymieniają zawór powietrza dodatkowego, więc pożyczyłem używany i też podmieniłem - bez efektu.
Na dzień dzisiejszy jest tak, że odpalam na benzynie i dopóki się nie zagrzeje nie przełączam na gaz bo tylko wtedy da się jeździć. Czasem jak zapalam na benzynie to strzela, zwłaszcza przy dodawaniu gazu. Już kilka razy pękła puszka od filtra. Wiosną tego roku wymieniłem kopułkę, palec i przewody - miałem wrażenie że strzelanie minęło, choć muł na benzynie jest ciągle. Latem jeździłem na gazie i jakoś się toczył, ale znów trzeba używać benzyny i problem powraca. Ponieważ na gazie silnik pracuje równo wydaje mnie się, że problem nie leży po stronie zapłonu.
Sił i chęci już mi brakuje.
Gaz jest zamontowany już 3 lata, ale problemy pojawiły się jakoś rok temu. Całe lato pracował na gazie i zimą już na benzynie nie chciał. Najpierw wymieniona została sonda, potem czyszczone były wtryskiwacze po podobno się zakleiły. Potem mechanik naciągnął mnie na wymianę pompy paliwa bo miała być zatarta. Oczywiście wszystkie zabiegi nie pomogły. Potem jak nazbierałem trochę pieniędzy wybrałem się do diagnosty, podłączył się i padło na czujnik temperatury (2 piny) sam go wymieniłem i oczywiście jest jak było. Poczytałem trochę i stwierdziłem że ludzie często wymieniają zawór powietrza dodatkowego, więc pożyczyłem używany i też podmieniłem - bez efektu.
Na dzień dzisiejszy jest tak, że odpalam na benzynie i dopóki się nie zagrzeje nie przełączam na gaz bo tylko wtedy da się jeździć. Czasem jak zapalam na benzynie to strzela, zwłaszcza przy dodawaniu gazu. Już kilka razy pękła puszka od filtra. Wiosną tego roku wymieniłem kopułkę, palec i przewody - miałem wrażenie że strzelanie minęło, choć muł na benzynie jest ciągle. Latem jeździłem na gazie i jakoś się toczył, ale znów trzeba używać benzyny i problem powraca. Ponieważ na gazie silnik pracuje równo wydaje mnie się, że problem nie leży po stronie zapłonu.
Sił i chęci już mi brakuje.
-
mario7404
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Auto: multivan
- Kontakt:
Witam
spróbuj pojeździć na samej benzynie , tak około 100-150 km.
Najprawdopodobniej przestawiły się adaptację dawki paliwa przez źle dobraną instalację gazową.
Najprawdopodobniej przestawiły się adaptację dawki paliwa przez źle dobraną instalację gazową.
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
witaj
po pierwsze masa kompa nawed bespośrednio z aku
po drugie przewód podciśnienia z kompa do listwy wtrysków
po trzecie sprawdzenie zapłonu z lampą
po czwarte przewody + świece to podstawa
zacznij od tego powinno załatwić problem
jeśli nie poszukamy dalej
Czasem jak zapalam na benzynie to strzela, zwłaszcza przy dodawaniu gazu. Już kilka razy pękła puszka od filtra. Wiosną tego roku
ustawienie zapłonu
w 2.0 tego typu problemu nie ma
po pierwsze masa kompa nawed bespośrednio z aku
po drugie przewód podciśnienia z kompa do listwy wtrysków
po trzecie sprawdzenie zapłonu z lampą
po czwarte przewody + świece to podstawa
zacznij od tego powinno załatwić problem
jeśli nie poszukamy dalej
Czasem jak zapalam na benzynie to strzela, zwłaszcza przy dodawaniu gazu. Już kilka razy pękła puszka od filtra. Wiosną tego roku
ustawienie zapłonu
mario7404 pisze:Witam
w 2.0 tego typu problemu nie ma
This topic has 14 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się