Jeśli temat się nie przyjmie to proszę usunąć.
A więc wybrałem T4 ponieważ od zawsze chciałem mieć duże autko które mogło by mi przy okazji pomóc trochę zarobić jak i stać się nie zależnym kwestii transportu własnego a że za wożenie powietrza nie trzeba płacić to też starałem sie urzeczywistnić moje marzenie i stać się właścicielem wymarzonego auta .Dużo pracowałem a każdy zarobiony grosz odkładałem na autko i tak przez 3 lata dokładałem do kupki a kiedy kwota juz była odpowiednia to postanowiłem się zacząć rozglądać za odpowiednim egzemplarzem . I tu z pomocą przyszedł mój znajomyktóry ,się zajmuje zaprowadzaniem aut z za granicy i dał mi znać że jest odpowiedni model w pewnym auto-handlu . Od tego momentu była krótka droga do tego aby stać się posiadaczem busa, pozostało tylko przywieźć go zarejestrować zrobić podstawową serwisówkę i cieszyć się osiągniętym celem. Za co lubię mojego busa tak więc pokrótce za to że służy mi jako drugi domek na wszelkich wyjazdach plenerowych,za to że go nigdy nie zgubię na parkingu w centrum handlowym , za to że wiezie mnie tam gdzie tylko zechcę , za to że patrzę na wszystkich z góry jak stoję w korku i jak czują do mnie respekt na drodze . Reasumując to zawsze będzie mi towarzyszył transporter i nie wyobrażam sobie jeździć innym autem.
Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubię
-
Piotr
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Model:
- Auto: Multivan 95
- Kontakt:
Re: Dlaczego i jak stałem się właścicielemT4 i za co go lubi
A mnie skusiło łóżeczko w Multivanie. Wsiadam w piątek po pracy, jadę dopóki sen nie zacznie wołać o swoje prawa, śpię wygodnie, jak się obudzę jadę dalej, a rano biegam już np. po Bieszczadach....
Lubię duże samochodziki.
Lubię duże samochodziki.
-
Viking
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Cóż pisać wiele - odkąd kupiłem pierwszego t4, to nadziwić się nie mogę, że coś, co kosztuje eksploatacyjnie mniej niż niejedna osobówka może być aż tak praktyczne, a do tego niezawodne.....
Więc pytanie się rodzi : dlaczego miałbym zacząć jeździć czymś innym ? hmmmmm.... Może kiedyś ktoś wymyśli równie dobre, tanie, praktyczne, bezawaryne auto, KIEDYŚ :-D
I teraz tylko niech żona uwierzy, że jej osobówkę też na jakieś t4 należy zamienić, hihihi
Więc pytanie się rodzi : dlaczego miałbym zacząć jeździć czymś innym ? hmmmmm.... Może kiedyś ktoś wymyśli równie dobre, tanie, praktyczne, bezawaryne auto, KIEDYŚ :-D
I teraz tylko niech żona uwierzy, że jej osobówkę też na jakieś t4 należy zamienić, hihihi
-
Miętus89
- Samodzielny mechanik
- 15
- Model:
- Auto: Transporter 1999
- podziekowal za post: 32 razy
- otrzymal podziekowanie: 23 razy
- Kontakt:
ja właścicielem T4 stałem się z przypadku. Auto miało iść na handel ale za bardzo się do niego przyzwyczaiłem i tak już mi służy od roku 2006. Dużo mi pomogło gdyż buduje dom i większość możliwych do przywiezienia materiałów (transporteruje) sobie sam . W dodatku koszt przejazdu 100 kilometrów tym autem wynosi 20zł (od chwili montażu instalacji gazowej) Uderzam nim także na urlop i inne wyjazdy rekreacyjne (zaliczyłem nim Francje , Niemcy , Chorwacje , Hiszpanie , Belgie) i wszystko to odbyło sie bezawaryjnie , nie jest to Multivan ani Caravelle ale fotele z tyłu można łatwo zdemontować i zamiast nich włożyć np. materac i wyspać się w trasie bez płacenia za hotel
-
karloss
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: t4 transporter
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam serdecznie. T4, które obecnie posiadam to jest moje drugie auto tego typu. Kilka lat temu miałem multiwana, który dzielnie służył jako auto rodzinne i firmowe. Niestety musiałem się z nim rozstać ponieważ połączenie samochodu niedzielno-wakacyjnego z smochodem ciężko pracującym w firmie metalurgiczno-budowlanej jest niemozliwe, no i żona miała spore obawy przy manewrach miejskich... W chwili obecnej mam samochód rodzinny ze znaczkiem VW na masce charakteryzujący się apetytem na paliwo na poziomie średnio zaawanowanego technologicznie skutera, a do pracy T4 1.9d, nie mogło być inaczej z wielu względów... ;). O wyborze, nie tylko zadecydowała sympatia do marki, ale także inne względy: prostota wykonania, co za tym idzie tania eksploatacja, dostępność części zamiennych, stosunkowo niskie spalanie i niskie koszty ubezpieczenia. Marzy mi się tdi ale nie 2.5, tylko swap na 1.9 w związku z wyżej wymienionymi zaletami
This topic has 85 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się