Panie, Panowie.
Wbrew opinii, iż układ powietrza wtórnego jest raczej zbędny, postanowiłem zebrać komplet części do odbudowy.
Sprawna pompa i zawór 021131101A czekają na wymianę. Przewody podciśnienia pójdą stąd -> https://fmic.pl/15-przewody-podcisnienia.
Jak odbuduję układ skrobnę kilka słów.
Swoją drogą jestem mile zaskoczony, że można kupić tak eleganckie przewody podciśnienia i całą resztę ciekawych rurek rureczek.
Pozdrawiam z Elbląga
Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Re: Pompa powietrza wtórnego i kombizawór w VR6 (AES)
Nigdy nie szukałem klientów nie mam takiej potrzeby , co do lpg forum jesteś nie w temacie jestem tam ciągle, stary nick zbanowany jest nowy administrator wie o tym , ba byłem tam nawet moderatorem i jak nie wiesz o co został stary nick zbanowany to się nie udzielaj chłoptasiu, solidne łańcuchy teraz to poleciałeś po bandzie , nawet w latach 80-tych te łańcuchy się uciągały, doucz się i to dużo no chyba że jednak jesteś klientem mało wymagającym to zwracam honor :lol: :lol:bigos1966 pisze:Chemik, chłopem to ty jesteś. Te silniki są już 20 letnie i były robione kiedy części były solidne. Z tego co zdążyłem zauważyć to chyba jesteś na każdym forum samochodowym w Polsce i z niektórych cie już wyrzucono (LPG). Tak jak pisałem wcześniej szukasz klientów na forach. Ja nie siedzę po necie tak jak ty tylko opieram się na instrukcjach lub serwisówkach. Wszystkie opisywane tu przypadki przerabiałem na własnych samochodach i wszystkie zostały naprawione zgodnie z instrukcjami. Więcej moich wpisów na ten temat nie będzie.
Czytam ze zrozumieniem tylko ty nie bardzo , więc się ogarnij. Bo cię poniosłoniebieski-n2 pisze:A ja, to w ogóle czerpię kasę z budżetu państwa. I pomijając merytoryczną treść dyskusji, kolego "chemik211" obowiązuję Cię regulamin i podtykam Ci pod nos odpowiedni punkt. A Ty piszesz mi na priv, że "wykropkowane....". Albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albo żegnaj.
Ni ma tylu (10) ostrzeżeń ile buś chciał, przeczytaj wpierw to z czym dyskutujesz
-
niebieski-n2
- moderator
- Kierowca T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: Escapade, holenderka
- Opis: Kapitan eMO
- podziekowal za post: 106 razy
- otrzymal podziekowanie: 115 razy
- Kontakt:
Ty w ogóle wiesz co oznacza słowo "zrozumienie"?
art 15 regulaminy stanowi:
Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***, $@^%$^) itp słowach.
Ponieważ nie ma i nie będzie na naszym forum przyzwolenia na używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne każdorazowe przekleństwo (również wykropkowane) zaowocuje nie tylko edytowaniem wulgaryzmu ale też bezwzględnym udzieleniem autorowi wypowiedzi ostrzeżenia. Trzy ostrzeżenia będą oznaczały 30 dniowy ban a jeśli mimo to user ponownie załamie regulamin zostanie bezterminowo usunięty z naszego forum.
Dostałeś ostrzeżenie za częściowo wykropkowany wulgaryzm i nawet jakbym chciał spełnić Twoje życzenie i dać Ci jeszcze 10, to nie mogę, bo zostały Ci jeszcze dwa.
Tymczasem łamiesz kolejny punkty regulaminu (11,13), tym oto sformułowaniem:
Ostrzegam Cię więc, że stąpasz po kruchym lodzie, gdyż:
art 27 reg. stanowi:
Osoby nie przestrzegające Regulaminu otrzymają ostrzeżenie. Trzecie ostrzeżenie oznacza BAN.
art 15 regulaminy stanowi:
Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***, $@^%$^) itp słowach.
Ponieważ nie ma i nie będzie na naszym forum przyzwolenia na używanie słów powszechnie uznawanych za wulgarne każdorazowe przekleństwo (również wykropkowane) zaowocuje nie tylko edytowaniem wulgaryzmu ale też bezwzględnym udzieleniem autorowi wypowiedzi ostrzeżenia. Trzy ostrzeżenia będą oznaczały 30 dniowy ban a jeśli mimo to user ponownie załamie regulamin zostanie bezterminowo usunięty z naszego forum.
Dostałeś ostrzeżenie za częściowo wykropkowany wulgaryzm i nawet jakbym chciał spełnić Twoje życzenie i dać Ci jeszcze 10, to nie mogę, bo zostały Ci jeszcze dwa.
Tymczasem łamiesz kolejny punkty regulaminu (11,13), tym oto sformułowaniem:
NIE MA I NIE BĘDZIE PRZYZWOLENIA NA TYM FORUM NA PERSONALNE OBRAŻANIE KOGOKOLWIEK (TAK SAMO JAK NA WULGARYZMY) W JAKIEJKOLWIEK FORMIEchemik211 pisze:...... to się nie udzielaj chłoptasiu
Ostrzegam Cię więc, że stąpasz po kruchym lodzie, gdyż:
art 27 reg. stanowi:
Osoby nie przestrzegające Regulaminu otrzymają ostrzeżenie. Trzecie ostrzeżenie oznacza BAN.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Pkt. 11 i 13, nic nie naruszyłem, chyba zapomnieliście dodać regulamin interpretujecie jak chcecie, żadna wojna tylko głośna wymiana zdań, i nie lubię jak ktoś wprowadza w błąd innych , chłoptasiu to nie jest obraźliwie