Grill z przodu oraz elektryczne drzwi
-
jsylwester
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: VW Caravella Syncro
- Kontakt:
Grill z przodu oraz elektryczne drzwi
Pytanie pierwsze
mam VW T4 Syncro Caravella Lang, chce zamontować przedni grill
Zastanawia mnie fakt, czy w razie kolizji np. z pieszym będzie jakieś problemy prawne.
Czy jak auto jest z 2002 a ustawa z 2007
Pytanie drugie
Czy można bez problemu robić boki i tył z orurowania, ustawa z 2007 którą przeczytałem pobieżnie mówi tylko o grillu przednim
Pytanie trzecie
chciałbym zrobić elektryczne drzwi (mam prawe i lewe) czy ktoś w T4 coś takiego montował jak tak, to gdzie, czy się sprawdziło oraz koszty.
Proszę o pomoc
mam VW T4 Syncro Caravella Lang, chce zamontować przedni grill
Zastanawia mnie fakt, czy w razie kolizji np. z pieszym będzie jakieś problemy prawne.
Czy jak auto jest z 2002 a ustawa z 2007
Pytanie drugie
Czy można bez problemu robić boki i tył z orurowania, ustawa z 2007 którą przeczytałem pobieżnie mówi tylko o grillu przednim
Pytanie trzecie
chciałbym zrobić elektryczne drzwi (mam prawe i lewe) czy ktoś w T4 coś takiego montował jak tak, to gdzie, czy się sprawdziło oraz koszty.
Proszę o pomoc
-
Kubek
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 27
- Model:
- Auto: VW T4 Fake Syncro
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 65 razy
- Kontakt:
Re: Grill z przodu oraz elektryczne drzwi
Nie zabardzo kumam o co ci chodzi z tym grilem <19> Czy chodzi ci może o Kangura ???? Bo z tego co pamietam ,to przez niego , w razie kolizji z pieszym i braku odpowiedniego świstka papieru ( certyfikatu ) na jego zamontowanie, możesz mieć problemy ....
Mam zamontowane rury boczne i kangura i jeszcze nigdy nie miałem z tym żadnego problemu podczas kontroli w PL
A o co ci chodzi z tymi elektrycznymi drzwiami??? Chcesz żeby się elektrycznie otwierały czy co??? <19> Tak na pilota??? Żeby laski sikały w majty ??? Czy jak????
Mam zamontowane rury boczne i kangura i jeszcze nigdy nie miałem z tym żadnego problemu podczas kontroli w PL
A o co ci chodzi z tymi elektrycznymi drzwiami??? Chcesz żeby się elektrycznie otwierały czy co??? <19> Tak na pilota??? Żeby laski sikały w majty ??? Czy jak????
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
co do orurowania to wszystko zależy na kogo trafisz przy kontroli
co do automatycznych drzwi, montowane na zamówienie za sporą dopłatą. W T4 coś takiego było, na forum ktoś to ma a jak z eksploatacją to nie wiem. Na lawą stronę były a czy na lewą też nie wiem ale spodziewam się że też.
co do automatycznych drzwi, montowane na zamówienie za sporą dopłatą. W T4 coś takiego było, na forum ktoś to ma a jak z eksploatacją to nie wiem. Na lawą stronę były a czy na lewą też nie wiem ale spodziewam się że też.
-
jackson_mobil
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: vw t4 multivan
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Witam
Odpowiedz troszkę spóźniona, ale ważne, że jest
Co do orurowania zarówno przedniego jak i bocznego i jakiegokolwiek.
Auta wyprodukowane bodajże do 2007 nie wymagają homologacji na orurowanie, ale jak kupujesz nowe to i tak powinieneś dostać.
Auta po 2007 roku tu jest wymagana homologacja
Odpowiedz troszkę spóźniona, ale ważne, że jest
Co do orurowania zarówno przedniego jak i bocznego i jakiegokolwiek.
Auta wyprodukowane bodajże do 2007 nie wymagają homologacji na orurowanie, ale jak kupujesz nowe to i tak powinieneś dostać.
Auta po 2007 roku tu jest wymagana homologacja
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Co do elektrycznych drzwi to nie wiem czy nie najprościej zaadaptować gotowe rozwiązania np. z Chrysler Town Country..
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
https://www.youtube.com/watch?v=mnrXqq1557M
Tak otwierają się elektryczne drzwi.
Jak kupiłem auto, to nawet nie widziałem że mam takie ustrojstwo. Jest to amerykańskiej produkcji urządzenie działające na zasadzie obracającego się bębna nawijającego stalowe linki. Funkcja otwierania i zamykania sterowana przyciskiem na desce rozdzielczej, ręczne inicjowanie przesuwania, lub dezaktywacja. Sterowanie było również z osobnego pilota, lecz z tego zrezygnowałem (dodatkowy pilot). Do ręcznego otwierania i zamykania trzeba użyć więcej siły niż w standardowych drzwiach. Bardzo wygodna funkcja do wpuszczania i wypuszczania pasażerów, jak i na kempingu w nocy nie trzaska się drzwiami.
Gdybym zamawiał nowe auto w salonie, to pewnie posępiłbym grosza na wydatek kilku tysi na takie cudo.
Pozdrawiam
Cezary
Tak otwierają się elektryczne drzwi.
Jak kupiłem auto, to nawet nie widziałem że mam takie ustrojstwo. Jest to amerykańskiej produkcji urządzenie działające na zasadzie obracającego się bębna nawijającego stalowe linki. Funkcja otwierania i zamykania sterowana przyciskiem na desce rozdzielczej, ręczne inicjowanie przesuwania, lub dezaktywacja. Sterowanie było również z osobnego pilota, lecz z tego zrezygnowałem (dodatkowy pilot). Do ręcznego otwierania i zamykania trzeba użyć więcej siły niż w standardowych drzwiach. Bardzo wygodna funkcja do wpuszczania i wypuszczania pasażerów, jak i na kempingu w nocy nie trzaska się drzwiami.
Gdybym zamawiał nowe auto w salonie, to pewnie posępiłbym grosza na wydatek kilku tysi na takie cudo.
Pozdrawiam
Cezary
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 38 razy
- Kontakt:
Przyznam się że mi podobają się takie elektryczne drzwi, znalazłem w necie jeszcze taki wynalazek https://www.youtube.com/watch?v=N0nZ1jx64PA wie ktoś coś na ten temat? wprawdzie nie w t4 ale może dało by się zaadaptować.
-
Kochasie
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Long Blue Automat
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
Na jakiej wysokości idzie ta linka? Gdzie schowany jest silniczek?
Masz może jakieś dokładniejsza zdjęcia jak to jest zrobione?
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Tak znalazłem stronkę producenta http://www.ador.su/ru/products niestety nie ma t4Kochasie pisze:Na jakiej wysokości idzie ta linka? Gdzie schowany jest silniczek?
-
cezarypl
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: z Plejad
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 14 razy
- Kontakt:
Mechanizm schowany w prawej połaci tylnej ściany nadwozia, w okolicy klimatyzatora.Kochasie pisze:Na jakiej wysokości idzie ta linka? Gdzie schowany jest silniczek?
Środkowy wózek drzwi przyczepiony do linki, która przemieszcza się wewnątrz prowadnicy. Linka jest widoczna. Dodatkowo jest pięć styków (bolców) w drzwiach. Jak znajdę, to zamieszczę fotki tych bebeszków.
Pozdrawiam
Cezary
PS Znalazłem na forum <england>
http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... y&start=40
Bęben z Nr 504 na jednej z fotek. Listwa drzwi jeszcze czarna, ale wtedy nie wiedziałem że to aż tak ważne i kazałem wypolerować do białości. :oops:
-
BUNIEK
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
A ja myślałem że to pytanie do mnie :oops:BUNIEK pisze:Tak znalazłem stronkę producenta http://www.ador.su/ru/products niestety nie ma t4Kochasie pisze:Na jakiej wysokości idzie ta linka? Gdzie schowany jest silniczek?
-
andrewa1
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 58
- Model:
- Auto: transpo-carawella
- Opis: co dzień uczę się czegoś nowego
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 79 razy
- Kontakt:
gotowe rozwiązanie z peugeota bodaj 1008 tego małego drzwi ma elektryczne na prawą i lewą stronę umnie taki zestaw lezy i czeka na zamontowanie ale najpierw blacharka do ogarnięcia niestety posypała się moja teczka straszliwie
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
No jak dasz radę wmontować do T4 zestaw z tramwaju to chapeau bas <england> .andrewa1 pisze:gotowe rozwiązanie z peugeota bodaj 1008 tego małego drzwi ma elektryczne na prawą i lewą stronę umnie taki zestaw lezy i czeka na zamontowanie ale najpierw blacharka do ogarnięcia niestety posypała się moja teczka straszliwie
Ten badziew ledwo co daje radę w 1008 a co dopiero w jakiejś tam rzeźbie.
Samo przesówanie drzwi to proste prawie jak podnośnik do szyb, tylko trzeba jeszcze zamontować mechanizm dociągania drzwi.
Najgorsze jak coś nawali, w tedy zamknąć drzwi to jest masakra.