Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum i zarejestrowałem się dlatego, że nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie - problem - zagadkę.
Uprzedzam brzmi to pokrętnie i potrzebny dr.house, ewentualnie sherlock. Oto co się dzieje:
Po podłączeniu przyczepki (7 pin) sprawdzam światła. Wszystko działa w aucie oprócz prawych (przednie i tylne ale tylko prawa strona) postojowych. Do tej strony wpięte jest gniazdo przyczepy, przy prawym tylnym świetle właśnie. Ponadto w przyczepie nie działa "STOP" i drogowe (te zwykłe), działają za to kierunkowskazy. Jestem na 95% (nie na 100%) pewny, że przed podłączeniem przyczepy wszystko było ok.
Żarówki są dobre wszystkie, bezpieczniki wyglądają na dobre, choć są niektóre stare.
Miejsce podpięcia gniazda przyczepy do światła prawego tył też ok, nic się nie przeciera, wszystko cacy.
Pomysły?
Prawa strona świateł + przyczepka = problem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mieszko88
- Nowy T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: transporter 93
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Prawa strona świateł + przyczepka = problem
Zacznij od sprawdzenia instalacji w aucie i przyczepie. Powinna być podłączona wg tego schematu
-
stef
- Nowy T4
- 11
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 EuroSKY 550
- Opis: rok prod. 1994.
- Kontakt:
Re: Prawa strona świateł + przyczepka = problem
Sprawdź dokładnie podłączenie, czy piny się zgadzają tak jak polecił ci slimak. Dodatkowo sprawdź dokładnie masowanie.
Przyczepa robi ci jakieś zwarcie. Pewnie piny w gnieździe przyczepy są pozmieniane lub coś wyleciało i robi zwarcie. Zacznij od rozebrania wtyczki przyczep. Potem przeskanuj miernikiem gniazdo w aucie. Pamiętaj, że oddzielnie są podłączane światła lewe i prawe.
Przyczepa robi ci jakieś zwarcie. Pewnie piny w gnieździe przyczepy są pozmieniane lub coś wyleciało i robi zwarcie. Zacznij od rozebrania wtyczki przyczep. Potem przeskanuj miernikiem gniazdo w aucie. Pamiętaj, że oddzielnie są podłączane światła lewe i prawe.