elektryka 2.5 b acu kable do wtryskow

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Grzesiek--89
Forumowicz T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 22
Model:
Auto: long
podziekowal za post: 9 razy
Kontakt:

elektryka 2.5 b acu kable do wtryskow

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek--89 »

witam w sobote postanowialem wyjechac teczka z garazu .Odpalilem samochód po zagrzaniu i wyjechaniu wlaczam lpg i nagle dym z pod maski wiec szybko gasze sciagam klemy a tam kablel zpalony .Przyczyne znalazlem mysz sie zadomowila i przeciela kabel dlatego zwarcie bylo po wlaczeniu gazu poszlo zwarcie teraz panowie poszukuje schematu instalacji do wtryskow bo samochod juz w ogóle nie che odpalic po odpieciu instalacji z gazu mysle ze spalila sie tez od wtryskow .U mnie podlaczenie z gazu szlo z takiego czarnego jak by przekaznika . Ma ktoś jakies zdjecia moze szkic, chcialbym odtworzyc instalacje, ten kawalek bo raczej nie oplaca mi sie calej wiazki szukac i kupowac .Potrzebowal bym wiedziec tez jaki przekroj kabla potrzeba .Instalacja gazowa to raczej wynalazek typu najprostrze co sie dalo jak to gazownik okreslil jeden wtrysk zero komputera do sterowania instalacja .Hmm cos mam pecha do tych kabelokow w teczce jak nie skrzynka z bezpiecznikami to znow pod maska problemy <śmiech> chyba teczce za dobrze w garazu jest i nie chce wspolpracowac ze mna <zły>
chemik211
Ikona forum

16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Re: elektryka 2.5 b acu kable do wtryskow

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

Jeśli odpiąłeś kompa od gazu to dlatego nie chce odpalić, musisz kabel tam połączyć
Grzesiek--89
Forumowicz T4

12
Tematy: 22
Model:
Auto: long
podziekowal za post: 9 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Grzesiek--89 »

kompa do gazu nie mam :] jak wyciagalem spalony kabel od przekaznika z gazu to szedl on w strone wlasnie listwy wtyrskowej wtryska gazu i czegos tam jeszcze wrzucil bym zdjecia ale nie moge zgrac na komputer bo cos telefon szwankuje . ciekawi mnie jak polaczyc zwykly wtrysk zeby auto odpalilo a jescze lepiej jak by ktos pomogl nawet rysunkiem podgladowym jak podlaczyc ten przekaznik z gazu to juz wogole skrzynke postawie :D
chemik211
Ikona forum

16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

Do listwy idą dwa przewody, sterowanie i plus, idź po kablu i połącz przewody nie ma nic wielkiego w tym
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”