Problem z otworzeniem szyby
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bartekaudia6
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: Caravell
- Kontakt:
Problem z otworzeniem szyby
Witam szukałem na forum i nie umiałem nic znaleść na ten temat, otóż mam problem z elektryczna szyba lewą i nie wiem co to może być gdy opuszczam szybę otwiera się tylko do pół póżniej nawet nie reaguje gdy naciskam zamykanie po jakims czasie idzie do góry a po chwili spowrotem sie otwiera na dół co to może być?
-
szymon79
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 1 raz
- It’s my birthday
- Kontakt:
Re: Problem z otworzeniem szyby
miałem podobnie tylko z prawa strona - okazało sie ze przełącznik był do wymiany - po wymianie wszystko wróciło do normy - czemu tak sie stało ? nie miałem czasu na dociekanie o przyczyny takiego zachowania...
-
bartekaudia6
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
przepinałem wtyczki z prawej na lewą i nic mie pomogło <zniesmaczony>
-
bartekaudia6
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
przewody posprawdzałem widać że wszystkie ok może silniczek sie konczy juz?
-
adi156
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Opis: był T4 1.9 ABL
jest 2.5 ACV 102KM - Lokalizacja: Zamość
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
mam ten sam problem prawa szyba działa a lewa nie wcale nie reaguje przepinałem wtyczki i dalej to samo...z tym że na lewym przełączniku jak uruchamiam prawą szybę działa tylko w dół w górę już nie nawet jak wezmę przełącznik z prawej strony gdzie działa prawidłowo...to jak podpinam z lewej strony działa tylko w dół...w górę już nie chcę. Dzisiaj rozebrałem wszystkie przełączniki i wyczyściłem jutro sprawdzę czy coś pomogło jak nie będę szukał dalej zacznę od wiązki przewodów. A później zostanie silnik... Przełączniki wyczyszczone i sprawdzone są sprawne...kable w drzwiach też sprawdzone nie widać uszkodzeń i przełamań ale teraz probówka w rękę i sprawdzenia czy wszędzie dochodzi prąd i czy silnik po podłączeniu na krótko da oznaki życia :)
Problem rozwiązany musiałem polutować całą wiązkę w drzwiach. Pozdrawiam
Problem rozwiązany musiałem polutować całą wiązkę w drzwiach. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 20 cze 2014, 13:39 przez adi156, łącznie zmieniany 2 razy.
-
bartekaudia6
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
xxxkamil
- Znawca T4
- 13
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: Zwykły TRANSPORTER
- podziekowal za post: 55 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
No rozebranie tapicerki to podstawa. Poza wyłącznikami na sprawne działanie mają wpływ też inne rzeczy-prowadnice/mechanizm, często zabrudzone nie smarowane dają podobne efekty. U mnie np. było odgięte wzmocnienie/belka wewnątrz drzwi i blokowała szybe-otwierała się tylko do połowy i haczyła o to wzmocnienie i zacinała.bartekaudia6 pisze:ja chyba jutro bede tapicerke rwał może tam coś trzyma tą szybe?
-
olaf19777
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Auto: T 4 lift
- Kontakt:
Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich na forum vw.Mam problem podobny z prawa szyba. Kupiłem autko trzy dni temu prawa szyba w ogole sie nie otwierała. Rozebrałem silnik i pokreciłem recznie złozyłem i ruszyło.Problem w tym ze musze cały czas klikac na przycisk aby otwierac lub zamykac
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
co to znaczy klikać cały czas ??olaf19777 pisze:musze cały czas klikac na przycisk aby otwierac lub zamykac
podnosi się i opuszcza tylko gdy trzymasz przycisk, a nie działa w automacie ??
-
olaf19777
- Forumowicz T4
- 12
- Model:
- Auto: T 4 lift
- Kontakt:
-
duzutki
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 20 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Witam <england>
Miałem dokładnie taki sam problem jakiś czas temu, jak zalało mi zegary i kawałek instalacji.
Szyba do połowy i tyle. Po wyjęciu sterownika i przeczyszczeniu styków, przedmuchałem powietrzem i spryskałem jakimś magicznym płynem szyba działa do tej pory <vw>
Miałem dokładnie taki sam problem jakiś czas temu, jak zalało mi zegary i kawałek instalacji.
Szyba do połowy i tyle. Po wyjęciu sterownika i przeczyszczeniu styków, przedmuchałem powietrzem i spryskałem jakimś magicznym płynem szyba działa do tej pory <vw>
-
slawek100
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: transporter syncro
- Kontakt:
Witam wszystkich na forum. Kupiłem oryginalną instalacje do szyb z silniczkami i przełącznikami wszystko podłączyłem i mam problem. Przełączniki od kierowcy obojętnie który nacisnę lewy lub prawy otwiera mi tylko szybę od pasażera . Sprawdzałem silnik od kierowcy na krótko i działa .Gdzie szukać przyczyny usterki . Przepinałem przełączniki i za każdym razem jest tak samo . Auto z 94r instalacja do 96r
-
slawek100
- Nowy T4
- 7
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: transporter syncro
- Kontakt:
slawek100 pisze:Witam wszystkich na forum. Kupiłem oryginalną instalacje do szyb z silniczkami i przełącznikami wszystko podłączyłem i mam problem. Przełączniki od kierowcy obojętnie który nacisnę lewy lub prawy otwiera mi tylko szybę od pasażera . Sprawdzałem silnik od kierowcy na krótko i działa .Gdzie szukać przyczyny usterki . Przepinałem przełączniki i za każdym razem jest tak samo . Auto z 94r instalacja do 96r
Problem rozwiązany zwarcie na module usterka usunięta działa wszystko prawidłowo.