swap 2,4D -> 1,9
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Stolagge
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
swap 2,4D -> 1,9
Witam.
Juz kiedyś pisałem o moich problemach z kopceniem i z mocą, na razie tak jeżdże ale co to za jazda..;(
przeglądałem i myślałem o temacie swapa na 1,9 i niech ktoś napisze czy już tak zrobił i jaki będzoie całkowity koszt. Za jakieś dwa tygodnie zwalam głowicę i się okaże czy jest sens reanimować stary silnik czy zwalać i dawać coś nowaego i tu właśnie myślałem o 1,9.
-jest tańszy od 2,4 (nie wiem dlaczego smok 2,4 kosztuje majątek???)
-na pewno auto będzie się nadawało żeby na "50" wyprzedzić tira bo jak na razie muszę mieć szeroki i wolny horyzont żeby "łyknąć jakiegoś ogranicznika"
tylko nie wiem jak sprawa wbicia do dowodu rej. wygląda, nie wiem czy mnie ze stacji nie pogonią..?
Tak więc: jeżeli ktoś to robił niech napisze, a jeszcze lepiej może ktoś zajmuje się tym zawodowo bo sam jestem za cienki...
czekam na jakiś odzew. Pzdr.
Juz kiedyś pisałem o moich problemach z kopceniem i z mocą, na razie tak jeżdże ale co to za jazda..;(
przeglądałem i myślałem o temacie swapa na 1,9 i niech ktoś napisze czy już tak zrobił i jaki będzoie całkowity koszt. Za jakieś dwa tygodnie zwalam głowicę i się okaże czy jest sens reanimować stary silnik czy zwalać i dawać coś nowaego i tu właśnie myślałem o 1,9.
-jest tańszy od 2,4 (nie wiem dlaczego smok 2,4 kosztuje majątek???)
-na pewno auto będzie się nadawało żeby na "50" wyprzedzić tira bo jak na razie muszę mieć szeroki i wolny horyzont żeby "łyknąć jakiegoś ogranicznika"
tylko nie wiem jak sprawa wbicia do dowodu rej. wygląda, nie wiem czy mnie ze stacji nie pogonią..?
Tak więc: jeżeli ktoś to robił niech napisze, a jeszcze lepiej może ktoś zajmuje się tym zawodowo bo sam jestem za cienki...
czekam na jakiś odzew. Pzdr.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: swap 2,4D -> 1,9
Gdybyś poczytał ten temat od początku i jeszcze ten: http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f= ... hilit=swap to byś chyba się domyślił że już kilku to robiło, jeżeli masz zamiar wrzucić 1,9 TDI, bo chyba 1,9 D czy TD to nie ma najmniejszego sensu.Stolagge pisze:... przeglądałem i myślałem o temacie swapa na 1,9 i niech ktoś napisze czy już tak zrobił i jaki będzoie całkowity koszt.
Co do kosztów to musisz sam policzyć, bo skąd mam wiedzieć za ile kupisz kompletny silnik (da się kupić za 1,5 tyś, a i za 5 tyś też) :?: , czy chcesz zostawić swoją skrzynie (po zmianie piątki też powinno to w miarę jeździć) :?: , czy sam byś to robił czy ktoś i za ile :?:
Dłubania trochę jest, tak na dwie osoby to z 3-4 dni (o ile masz wszystko, bo jak czegoś brakuje to jeszcze trzeba doliczyć czas na zdobycie tego).
Silnik jest już teraz traktowany jako część zamienna (jak klocki i inne takie), jednak przy zmianie z 2.4 na 1.9 zmienia się pojemność, musisz się telepnąć do Urzędu w którym masz zarejestrowane autko i popytać, prawdopodobnie wyślą cię na Okręgową Stację Diagnostyczną która potwierdzi zmianę (Jednak co Miasto to może być łatwiej, albo trudniej, to jest Polska :D )Stolagge pisze:tylko nie wiem jak sprawa wbicia do dowodu rej. wygląda, nie wiem czy mnie ze stacji nie pogonią..?
-
Stolagge
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
żle sprecyzowałem pytanie pisząc czy ktoś robił..., chodziło mi raczej o to czy "ktoś to robi wiedząc co robi" tj. odpłatnie czyt. zawodowo się tym zajmuje, bo wtedy wiemy dokładnie jakie graty są potrzebne i kwestia zebrania i zabrania sie do roboty i koszty są zgoła do obliczenia. A jeżeli chodzi o silnik to pewnie 1,9tdi.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to jeśli Ci chodzi o 1,9TDI to już taki temat jest i wszystko w nim opisane
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=6&t=1701
zakładanie kolejnego tematu o tym samym jest zaśmiecaniem forum i sprzeczne z regulaminem
tam kontynuuj
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=6&t=1701
zakładanie kolejnego tematu o tym samym jest zaśmiecaniem forum i sprzeczne z regulaminem
tam kontynuuj
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Temat ja wydzieliłem, nie zmienia to faktu, że autor tematu powinien sprecyzować o co mu chodzi. Uniknęlibyśmy zamieszania.
-
Stolagge
- Nowy T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Jasne już pisze: chodzi mi o to czy ktoś kto już to robił podjął by się swapa w moim aucie, w ten sposób uniknął bym kombinowania i szukania w trakcie roboty gratów, po prostu lista zakupów i jazda. Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o info.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Zdecyduj się o co Ci chodzi, jaki motor chcesz wsadzić do busa, co innego wynika z tytułu wątku a co innego z treści.