T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest niedziela, 29 marca 2015, 13:24

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: brak świateł
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 08:49 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam wszystkich mam taki problem u mnie w t4 nie działają światła mijania, drogowe, nie chodzą wycieraczki klima, nawiew, podgrzewanie tylnej szyby lecz gdy włączę długie pociągając do siebie przełącznik kierunków chodzi wszystko co może być przyczyną z góry dziękuje i pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 09:25 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 14:53
Posty: 750
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 14 razy
Pomógł: 19 razy
Sprawdzałeś bezpieczniki?


_________________
Obrazek Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 09:51 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:16
Posty: 3759
Lokalizacja: Opole
opis: Sekcja Dolno-Śląsko-OPOLSKA!
model: Mixt
silnik: ACV

Podziękował: 22 razy
Pomógł: 262 razy
Stało się to bez żadnej przyczyny?


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 10:04 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
To znaczy wymieniłem skrzynię automatyczną na manuala i wyjąłem sterownik od skrzyni automatyczne wtedy auto nie paliło wiec zrobiłem mostek do rozrusznika i auto pali wszystko ok ale światła, nawiew, wycieraczki, klima, podgrzewanie szyby chodzi wtedy gdy włączę długie ciągnąc za przełącznik kierunków lub zmostkuje kable pod kierownicą


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 10:16 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 14:53
Posty: 750
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 14 razy
Pomógł: 19 razy
Sprawdź czy ten mostek nie załącza przekaźnika odcinającego część elektryki podczas rozruchu.
Rozłącz ten mostek i zobacz czy wszystko działa oprócz rozruchu to może być przyczyną


_________________
Obrazek Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 10:40 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 14:53
Posty: 750
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 14 razy
Pomógł: 19 razy
Tu masz opisany ten przekaźnik
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&rurl=translate.google.pl&sl=de&tl=pl&u=http://www.t4-wiki.de/wiki/Relais_J59_(Entlastungsrelais_f%25C3%25BCr_X-Kontakt)&usg=ALkJrhj-oqeSqPPRr5nUxZV9eV2iMwIs-w


_________________
Obrazek Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:17 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
odłączyłem ten mostek i nie pomogło a co do przekaźnika to on sie włącza właśnie wtedy jak migam długimi lub jak mostkuje kable na włączniku kierunków


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:24 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 września 2011, 23:31
Posty: 1469
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI

Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
pewnie brakuje teraz sterowania ,+ po włączeniu zapłonu ,no coś namieszane z elektryką musisz dać na niego plusa po włączeniu zapłonu


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:27 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 14:53
Posty: 750
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 14 razy
Pomógł: 19 razy
To sprawdź kostkę stacyjki styk X steruje tym przekaźnikiem <cool>


_________________
Obrazek Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:28 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
ok a wiesz może która kość i pin w niej żeby pobpiąć ten + też mi sie wydawało ze gdzieś brakuje + ale nie wiem gdzie


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:33 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 września 2011, 23:31
Posty: 1469
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI

Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
czarny kolor kabla pod stacyjką grube czerwone i pod nimi czarny ,ale sprawdź kontrolką dla pewności


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:57 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
dziękuje koledzy w stacyjce styk X nie podaje mi prądu wiec podpiołem go pod R bedzie mi to wadzić jeszcze raz dziękuje za pomoc duży szacun dla was pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:00 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 września 2011, 23:31
Posty: 1469
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI

Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
jednym słowem zatrybiło ?


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:02 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 17:07
Posty: 8
model: t4
silnik: 2,5 tdi

Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
właśnie zatrybiło nigdy bym nie przypuszczał ze to stacyjka


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:04 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): środa, 28 września 2011, 23:31
Posty: 1469
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI

Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
<england> a widzisz


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Nieprzeczytany postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 13:20 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 14:53
Posty: 750
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI

Podziękował: 14 razy
Pomógł: 19 razy
Najważniejsze że wszystko działa <cudzysłów>


_________________
Obrazek Obrazek


Góra
  Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB