T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest czwartek, 24 lipca 2014, 08:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 09:49 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam wszystkich mam taki problem u mnie w t4 nie działają światła mijania, drogowe, nie chodzą wycieraczki klima, nawiew, podgrzewanie tylnej szyby lecz gdy włączę długie pociągając do siebie przełącznik kierunków chodzi wszystko co może być przyczyną z góry dziękuje i pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 10:25 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 15:53
Posty: 546
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy
Sprawdzałeś bezpieczniki?


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 10:51 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 10:16
Posty: 3477
Lokalizacja: Opole
opis: Sekcja Dolno-Śląsko-OPOLSKA!
model: Mixt
silnik: ACV
Podziękował: 18 razy
Pomógł: 231 razy
Stało się to bez żadnej przyczyny?


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:04 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
To znaczy wymieniłem skrzynię automatyczną na manuala i wyjąłem sterownik od skrzyni automatyczne wtedy auto nie paliło wiec zrobiłem mostek do rozrusznika i auto pali wszystko ok ale światła, nawiew, wycieraczki, klima, podgrzewanie szyby chodzi wtedy gdy włączę długie ciągnąc za przełącznik kierunków lub zmostkuje kable pod kierownicą


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:16 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 15:53
Posty: 546
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy
Sprawdź czy ten mostek nie załącza przekaźnika odcinającego część elektryki podczas rozruchu.
Rozłącz ten mostek i zobacz czy wszystko działa oprócz rozruchu to może być przyczyną


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 11:40 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 15:53
Posty: 546
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy
Tu masz opisany ten przekaźnik
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&rurl=translate.google.pl&sl=de&tl=pl&u=http://www.t4-wiki.de/wiki/Relais_J59_(Entlastungsrelais_f%25C3%25BCr_X-Kontakt)&usg=ALkJrhj-oqeSqPPRr5nUxZV9eV2iMwIs-w


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:17 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
odłączyłem ten mostek i nie pomogło a co do przekaźnika to on sie włącza właśnie wtedy jak migam długimi lub jak mostkuje kable na włączniku kierunków


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:24 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 29 września 2011, 00:31
Posty: 1543
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
pewnie brakuje teraz sterowania ,+ po włączeniu zapłonu ,no coś namieszane z elektryką musisz dać na niego plusa po włączeniu zapłonu


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:27 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 15:53
Posty: 546
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy
To sprawdź kostkę stacyjki styk X steruje tym przekaźnikiem <cool>


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:28 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
ok a wiesz może która kość i pin w niej żeby pobpiąć ten + też mi sie wydawało ze gdzieś brakuje + ale nie wiem gdzie


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:33 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 29 września 2011, 00:31
Posty: 1543
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
czarny kolor kabla pod stacyjką grube czerwone i pod nimi czarny ,ale sprawdź kontrolką dla pewności


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 12:57 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
dziękuje koledzy w stacyjce styk X nie podaje mi prądu wiec podpiołem go pod R bedzie mi to wadzić jeszcze raz dziękuje za pomoc duży szacun dla was pozdrawiam


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 13:00 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 29 września 2011, 00:31
Posty: 1543
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
jednym słowem zatrybiło ?


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 13:02 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): niedziela, 17 marca 2013, 18:07
Posty: 11
model: t4
silnik: 2,5 tdi
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
właśnie zatrybiło nigdy bym nie przypuszczał ze to stacyjka


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 13:04 
Offline
nadteczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): czwartek, 29 września 2011, 00:31
Posty: 1543
Lokalizacja: Norwegia
model: carawelle
silnik: VR6 2800oraz/2,5 TDI
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 45 razy
<england> a widzisz


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: brak świateł
Nowy postNapisane: niedziela, 24 marca 2013, 14:20 
Offline
teczkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 18 stycznia 2011, 15:53
Posty: 546
Lokalizacja: Warszawa
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 14 razy
Najważniejsze że wszystko działa <cudzysłów>


_________________
Obrazek


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group


[ Time : 0.071s | 23 Queries | GZIP : Off ]