T4-forum.pl

Forum dyskusyjne posiadaczy i sympatyków VW Transportera T4!


Teraz jest piątek, 31 października 2014, 15:51

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czujnik poziomu i temperatury oleju T4 2.5 TDI
Nowy postNapisane: środa, 22 lutego 2012, 22:27 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): środa, 22 lutego 2012, 22:00
Posty: 2
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Witam. Mam następujący problem ze swoją T4'ką. Mianowicie od razu pod odpaleniu zapala się na żółto kontrolka oleju i towarzyszy temu pisk. Myślałem, że uszkodzony jest sam czujnik i go wymieniłem, jednakże nic to nie pomogło. Po podpięciu do komputera wyszło, że odczytywana temp. oleju jest "normalna" (tzn. ok 85. stopni po ostrzejszej jeździe), natomiast czujnik widzi zbyt niski stan oleju (fizycznie jest go ok 2mm od MAX na bagnecie). Teraz moja prośba, czy mógłby ktoś wrzucić schemat podłączenia tego czujnika ? Silnik 2.5 TDI 102KM, licznik niebieski, 2001 rok.


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Czujnik poziomu i temperatury oleju T4 2.5 TDI
Nowy postNapisane: czwartek, 23 lutego 2012, 07:04 
Offline
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 11 kwietnia 2010, 10:16
Posty: 3600
Lokalizacja: Opole
opis: Sekcja Dolno-Śląsko-OPOLSKA!
model: Mixt
silnik: ACV
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 240 razy
Witaj.
Oto schemat. KILIK


_________________
Obrazek

Nie udzielam porad na PW. Potrzebujesz pomocy - pisz na forum!


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Czujnik poziomu i temperatury oleju T4 2.5 TDI
Nowy postNapisane: czwartek, 23 lutego 2012, 22:45 
Offline
podteczkownik raczkujący

Dołączył(a): środa, 22 lutego 2012, 22:00
Posty: 2
model: T4
silnik: 2.5TDI
Podziękował: 0 razy
Pomógł: 0 razy
Dzięki wielkie :)


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Czujnik poziomu i temperatury oleju T4 2.5 TDI
Nowy postNapisane: środa, 16 lipca 2014, 17:35 
Offline
podteczkownik

Dołączył(a): wtorek, 13 kwietnia 2010, 22:19
Posty: 337
model: T4
silnik: Mocny
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 2 razy
Tez mam z tym problem.Wyczytalem ze moze wystepowac objaw migania zoltej kontrolki jak sie czesto klapy silnika (Przełącznik F266 ) nie otwiera.Zrobione jest to tak aby elektronika widziala ze interesujemy sie swoim silnikiem i sprawdzamy poziom oleju.Odkad pamietam zawsze m migala kontrolka na zolto podczas uruchamiania auta.
Od jakiegos czasu jak mam 1/2 fis zalozony to dochodzi jeszcze brzeczyk i komunikat po niemiecku ze mam cos nie tak z czujnikiem oleju(tym na dole).
Chce to ogarnac ale nie wiem czy uda mi sie to zlikwidowac.


_________________
Wiele osob na forum zachowuje sie tak zgodnie z przyslowiem: Jak pies ogrodnika - Sam nie wezmie i drugiemu nie da.


Góra
  Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  

Administracja t4-forum.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresci wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Forum uruchomione w dniu: niedziela, 11 kwietnia 2010, 09:52.
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group


[ Time : 0.045s | 22 Queries | GZIP : Off ]