falowanie silnika, mrugająca kontrolka świec żarowych

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
golik
Nowy T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
Kontakt:

falowanie silnika, mrugająca kontrolka świec żarowych

Nieprzeczytany post autor: golik »

Witam wszystkich użytkowników!
Jestem posiadaczem T4 2,5tdi AJT. Auto robi mi psikusy. Silnik faluje, mruga kontrolka świec żarowych i potrafi zgasną dojeżdżając do świateł czy krzyżówki- odpalę i wszystko ok. tak mogę jeździć tydzień i nic a innym razem zgaśnie i faluje 5 razy dziennie. Dodam jeszcze że lekko dymi i ma gryzące spaliny z rury. Poza tym pali ładnie zimny czy ciepły , cichutko pracuje i ładnie ciągnie.
Komputer wykazał błąd nastawnika pompy wtryskowej i jakiegoś czujnika tłoczka przy pompie- po wykasowani błędów było ok parę dni i znowu to samo. Trudno-myślę pompa do robienia- auto jest po regeneracji i sprawdzeniu pompy jak się okazało pompa czysta żadnych opiłków nie mogła przycierać- złożona uszczelniona-pompa ok, błędy wykasowano, wymieniono jeszcze czujnik temperatury i było dobrze pięć dni po czym znowu to samo. co Wy na to?
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Re: falowanie silnika, mrugająca kontrolka świec żarowych

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Jakie teraz błędy vag pokazuje?
golik
Nowy T4

12
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Re: falowanie silnika, mrugająca kontrolka świec żarowych

Nieprzeczytany post autor: golik »

witam
filtr paliwa,nastawnik pompy wtryskowej no i ten czujnik tłoczka przy pompie ale to pompiarz już wyeliminował i filtr nowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”