dwuosobowy fotel pasażera a drzwi
-
MONDi
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravelle
- Kontakt:
dwuosobowy fotel pasażera a drzwi
Witam :) jestem tutaj nowy. Taka sprawa: chce kupić fotel 2 osobowy dla pasażera (z przodu) aby zwiększyć sobie ilość miejsc siedzących z 8 do 9, tyle że gdzieś tutaj przeczytałem post o konieczności "przebudowy" plastików na bocznych drzwiach pasażera.. Jak wstawię ten fotel 2 osobowy to drzwi się nie domkną, czy jak? Można jakoś fotel przesunąć w stronę kierowcy? Bo mam na drzwiach kieszeń i nie wiem czy to robi problem dla opcji z fotelem dwuosobowym... z góry dzięki za odp :)
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: dwuosobowy fotel pasażera a drzwi
Jak przesuniesz dwuosobową ławkę w lewo to podróżujący na niej przeklną Cię za niewygody na jakie ich skazujesz, przy fabrycznym ustawieniu ławki jest ciasno a co dopiero po takiej zmianie. Jak pozostawisz kieszeń to może się okazać, że prawe drzwi będą się ciężko zamykać a na pewno już sama kieszeń będzie przy zamkniętych drzwiach wypychać siedzisko do góry narażając pasażera na jeszcze większe katusze podczas jazdy.
-
MONDi
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Tzn. ten 2osobowy fotel traktowałbym jako opcję w czasie podróży. Zakładałbym go wtedy gdy musiałbym przewieźć większą ilość pasażerów, więc myślę że oni byliby w stanie przetrwać te katusze ;) jednakże problem sprowadza się do kwestii technicznych, czy te drzwi się domkną jakoś i czy nie będzie to miało jakiegoś innego wpływu na te drzwi bądź siedzisko. Poza tym orientujesz się czy jest możliwość przesuwania tego fotela w prawo-lewo?
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Nie ma opcji przesuwania prawo-lewo, fotel przykręcasz na 4 śruby, ławka ma jeszcze jedną, dodatkową piątą śrubę w podłodze bez której aby nie niszczyć wykładziny podłogowej można się obejść. Drzwi się domkną ale będzie to wymagało użycia większej siły niż normalnie.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
A czy kieszeń po jakims czasie się nie uszkodzi/pęknie przy ławce dwuosobowej ??
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Podejrzewam ze od zamykania drzwi i uderzania kieszeni o ławke gdzie jakis stelaz metalowy napewno jest to i kieszeń wczesniej czy pózniej poddała by sie i pękła... Wiec wydaje mi się takie uszkodzenia tez trzeba wziąśc pod uwage ze mogą wystapić przy zamontowaniu ławki dwuosobowej :).
-
MONDi
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
No właśnie, od uderzeń plastik może długo nie wytrzymać... ale widzę już na allegro tapicerki na drzwi pasażera bez kieszeni, więc postaram się coś dorwać i wymienić, aby kieszeń mi nie przeszkadzała. Wymiana takiego plastiku to chyba nie będzie wielka filozofia?
-
Piotr_J
- Forumowicz T4
- 16
- Tematy: 0
- Model:
- Auto:
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Z autopsji:
Jeżeli masz kieszeń na drzwiach to przy dwuosobowej ławce nie zamkniesz drzwi. Pozostaje tylko skrócić kieszeń mniej więcej do uchwytu na napoje, demontaż kieszeni lub wymiana tapicerki drzwi bez kieszeni (tylko co wtedy z głośnikiem)
U siebie skróciłem kieszeń tj wyciąłem środek kieszeni a prawą część skleiłem z częścią głośnikową, niestety z braku czasu nie zdążyłem obciągnąć tkaniną.
Jeżeli masz kieszeń na drzwiach to przy dwuosobowej ławce nie zamkniesz drzwi. Pozostaje tylko skrócić kieszeń mniej więcej do uchwytu na napoje, demontaż kieszeni lub wymiana tapicerki drzwi bez kieszeni (tylko co wtedy z głośnikiem)
U siebie skróciłem kieszeń tj wyciąłem środek kieszeni a prawą część skleiłem z częścią głośnikową, niestety z braku czasu nie zdążyłem obciągnąć tkaniną.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Jak wyżej z kieszenią drzwi się nie zamkną. Raz musiałem włożyć z przodu 2 z caravelki i niestety drzwi nie zamykały się
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Jezeli nie ma kieszeni z org miejscem na głosnik to ma po problemie bo nie bedzie zastanawial się co z glosnikiem zrobic , a jak ma to wtedy pozostaje przeniesc głosnik gdzie indziej... poza drzwi moze...Piotr_J pisze:Z autopsji:
-
MONDi
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
kurcze, szkoda że nie obejdzie sie bez wymiany..... fotel dzisiaj kupiłem, postaram się go zamontować w najbliższych dniach i się okaże co z tymi drzwiami
-
MONDi
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Witam, wymieniłem dzisiaj ten fotel i faktycznie drzwi by się nie domykały przez boczną kieszeń. Na szczęście obyło się bez wymiany bocznej tapicerki. Kieszeń w mojej caravellce była na śrubkach, więc zdjąłem bok, odkręciłem kieszeń i założyłem bok spowrotem :D Wszystko gra i buczy, jedyny minus to to, że zostały dziurki po śrubkach, no i że nie ma już tam głośnika.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
SteffoV8
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: ABL
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Kolego mogę się z Tobą zamienić na tapicerki drzwi bez kieszeni mam, pod warunkiem dopasowania koloru.. pzdr